Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Sportul este cea mai buna solutie pentru a tine sub control greutatea corpului, iar frecventa antrenamentelor si intensitatea acestora te ajuta sa imbunatatesti rapid conditia fizica, starea generala de sanatate si aspectul corpului tau. Alergarea si mersul rapid sunt activitati sportive...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16445)

Antreneaza-te corect pe banda de alergare! Iata cateva recomandari!

Articol: Antreneaza-te corect pe banda de alergare! Iata cateva recomandari!

08 april 2019, articol adaugat la 08 april 2019, ora 16:36

Sportul este cea mai buna solutie pentru a tine sub control greutatea corpului, iar frecventa antrenamentelor si intensitatea acestora te ajuta sa imbunatatesti rapid conditia fizica, starea generala de sanatate si aspectul corpului tau. Alergarea si mersul rapid sunt activitati sportive foarte eficiente, motiv pentru care banda de alergare este un aparat folosit de milioane de persoane din intreaga lume. In plus, aceasta iti ofera conditiile optime de antrenament zilnic, in special daca o folosesti in confortul propriei locuinte.

Daca vrei sa te bucuri de rezultate vizibile la scurt timp dupa ce ai inceput un program de exercitii pe banda alergare, va trebui sa respecti o dieta corespunzatoare si sa renunti la obiceiurile nesanatoase si stilul de viata dezordonat, fiindca odihna joaca un rol foarte important in orice demers sportiv. Desi alergarea presupune miscari native, pe care deja le stapanim foarte bine, trebuie sa stii ca sunt multi factori care iti pot influenta progresul pe banda de alergare. Daca tocmai ti-ai cumparat un astfel de aparat fitness sau esti deja un veteran al alergarii pe banda, detaliile din randurile de mai jos ti-ar putea fi utile pentru a deprinde o tehnica corecta sau a-ti modifica stilul, pentru a te antrena cat mai eficient cu putinta pe banda de alergare.

Tehnica de antrenament

Siguranta
Unul dintre scopurile pentru care te antrenezi este sa iti imbunatatesti starea de sanatate, astfel incat prima masura pe care trebuie sa o iei este sa te asiguri ca nu va fi exact invers, adica sa te accidentezi. Tocmai de aceea, nu uita sa incluzi in fiecare program de exercitii pe banda de alergare cele doua perioade obligatorii: incalzirea (inainte de antrenament) si revenirea (dupa antrenament). Astfel, vei reusi sa te protejezi de accidentari si vei putea sa continui programul de exercitii pe care l-ai ales. Pentru mai multa siguranta, ajusteaza inclinatia suprafetei de alergare la prima pozitie, pentru a putea exclude accidentarile la nivelul gambei.

Pozitionarea pe suprafata de alergare si postura
Desi cunosti miscarile, va trebui sa deprinzi o tehnica corecta si eficienta de alergare pentru a profita la maximum de timpul petrecut pe banda. In timpul alergarii, mainile vor forma un unghi de 90 de grade si vor fi aduse pana la nivelul ochilor, iar pasii nu trebuie sa fie nici prea mici, nici prea mari, astfel incat miscarea sa fie completa si sa poti rula corect toata talpa. Pozitionarea pe suprafata de alergare este la fel de importanta: incearca sa pasesti pe mijlocul acesteia, astfel incat sa nu ai impresia ca esti prea aproape de consola sau ca esti prea in spate, gata sa cazi de pe banda de alergare.

Respiratia
Indiferent de activitatea sportiva pe care o desfasori, efortul intens nu poate fi sustinut decat prin gasirea unui ritm potrivit al respiratiei, pe care va trebui sa il mentii. Foarte multi incearca sa alunge plictiseala din timpul exercitiilor pe banda de alergare vorbind la telefon sau cu persoana de langa, insa aceste lucruri nu iti permit sa controlezi ritmul in care inspiri si expiri. Daca te plictisesti, inseamna ca nu te antrenezi corespunzator, asadar mareste viteza si evita dialogul!

Inclinatia
Numarul de calorii arse la fiecare sesiune de exercitii pe banda de alergare este influentat decisiv de efortul pe care il depui. Pentru a te asigura ca progresezi, solicitand corespunzator toti muschii din partea inferioara a corpului, incearca sa maresti inclinatia suprafetei pe care alergi. Un grad va fi de ajuns pentru a simula conditiile de alergare in exterior si a preveni accidentarile, iar de la 4 grade in sus vei avea senzatia ca alergi la deal.

Antrenamentele
Daca vrei sa vezi schimbari in silueta, va trebui sa efectuezi un minimum de 3 antrenamente in fiecare saptamana, iar pentru a putea evita caderea in rutina, schimba periodic programele de exercitii pe banda de alergare. Multe modele sunt dotate cu console digitale care iti ofera o multitudine de exercitii interesante si organizate in functie de timp, obiective sau grupele musculare solicitate, asadar intotdeauna vei avea de unde alege. Daca vrei sa te autodepasesti si cauti constant provocari pe banda de alergare, antrenamentele de tip HIIT si Tabata sunt cele mai indicate. Acestea presupun scurte intervale de efort variabil, care iti vor solicita fiecare fibra musculara si vor forta corpul sa consume calorii intr-un ritm accelerat.

Daca si tu vrei sa ajungi la forma ideala a corpului inainte de inceperea sezonului de plaja, intra pe Sport-Mag.ro si alege o banda de alergare potrivita necesitatilor si stilului tau! Pe langa un raport excelent calitate-pret, te vei bucura si de servicii de calitate in ceea ce priveste livrarea, garantia si intretinerea produselor comandate.

Autor, Sursa

Autor: Sport Mag
Sursa: Banda alergare

Categorii

Cuvinte cheie

banda de alergare

Etichete

Statistici

Data articol: 08 Apr 2019
Data adaugarii: 08 Apr 2019, ora 16:36
Ultima actualizare: 08 Apr 2019, ora 16:38
Vizualizari in ultimele 30 zile: 539 din total vizualizari: 539
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.