Daca in Romania, acum cativa ani, vorbeam de doar cativa biciclisti, ei bine, astazi, sunt o comunitate uriasa cu drag de natura pentru care bicicleta nu este doar un mijloc de transport, ci a devenit un stil de viata. Mai sanatos, mai relaxant, in comuniune cu natura, mai ales ca la nivel global toate tarile lupta pentru protejarea planetei.
De aceea, specialistii de la Veloteca, magazin de biciclete Bucuresti, iti impartasesc si tie cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa pedalezi, asta daca nu o faci deja. Pedalatul inseamna relaxare pentru creier, sport pentru corp, mai ales ca il percepe ca pe o activitate antrenanta, nu si epuizanta. Insa pentru asta, ai nevoie de o bicicleta care sa se potriveasca staturii, greutatii si stilului tau de viata.
De ce mersul pe bicicleta este mult mai benefic pentru corp?
La aceasta intrebare iti raspund cei de la Veloteca, magazin de biciclete Bucuresti. Mersul pe bicicleta antreneaza cam toate grupele de muschi si reprezinta un efort sustinut pentru reflexele ce relaxeaza creierul. Mai mult, mersul pe bicicleta in mod regulat te poate feri de bolile sedentarismului, atat de comune astazi: artroza, spondiloza, dureri musculare, carcei etc.
Pedalatul te fereste de depresie si stres. Exista studii care au relevat ca o jumatate de ora de plimbat cu bicicleta prin parc elibereaza hormonul fericirii, care te binedispune, te face sa fii mai atent la job si te scapa de oboseala cronica.
Insa ca sa previi toate aceste boli, ai nevoie de o dieta sanatoasa, echilibrata, o pozitie corecta in timpul pedalatului si o frecventa optima, pentru a evita afectiuni musculare ulterioare. Timpul alocat mersului pe bicicleta trebuie sa creasca gradual, niciodata sa nu incepi cu 1 ora daca abia acum te-ai hotarat sa faci miscare pe bicicleta. La fel de importanta este hidratarea.
Ca pedalatul sa fie cu adevarat eficient si nedureros tine cont de cateva sfaturi:
Adopta o pozitie cat mai corecta pe bicicleta - regleaza-ti saua in functie de inaltimea pe care o ai.
Picioarele trebuie sa stea corect pe pedale - intre hipotenar si metatarsian.
Saua trebuie sa fie mai inalta decat ghidonul.
Frecventa de pedalare trebuie sa creasca putin cate putin, in functie de gradul de supunere la efort.
Beneficiile pedalatului
Am ajuns unde te intereseaza cel mai mult:
1. scazi rapid in greutate - caloriile se ard mai repede decat daca ai face exercitii la sala.
2. vei avea o inima mai puternica - scade pericolul de infarct cu 50 %.
3. iti cresti capacitatea la efort fizic -cu cat respiri mai adanc, cu atat creste capacitatea la efort.
4. vei avea corp tonifiat, musculatura bine definita - pedalatul antreneaza toate grupele de muschi, in special pe cei inferiori.
5. minte limpede - cu cat mergi pe bicicleta mai mult, cu atat se relaxeaza creierul.
6. creste speranta de viata.
7. iti poti face noi prieteni - datorita faptului ca biciclistii sunt o comunitate de oameni joviali, gata sa te primeasca printre ei.
Velotecarii te asteapta peste 30 de marci de biciclete cu renume, fiabile, moderne si care te ajuta sa iti intretii conditia fizica.