Unul dintre cele mai mari obstacole in a schimba locul de munca este planul de vacanta deja realizat. In functie de experienta pe care o avem, fiecare avem dreptul la mai multe zile de vacanta. Cu totii visam la luna libera pe care o asteptam de ceva timp, iar o oportunitate la momentul nepotrivit ne poate influenta decizia. Daca ai apucat deja sa reverzi o vacanta si ai intalnit o ocazie buna de a avansa in cariera, analizeaza beneficiile de ambele parti si gandeste pe termen lung, astfel vei reusi sa iei o decizie buna.
Atunci cand iti schimbi locul de munca, in mod normal nu poti sa iti iei liber asa cum planificasei, iar gandul ca nu vei merge in concediul mult visat s-ar putea sa te influenteze in decizia legata de cariera ta. Fiecare dintre noi isi negociaza termenii in care va lucra alaturi de noua echipa, iar un sfat din partea recruiterilor este sa nu incercati sa aduceti in discutie atat de repede zilele libere.
Intr-adevar, nu poti lucre fara a avea o pauza, insa daca noul job vine cu alte avantaje fata de ceea ce ai dorit, poate ca ar fi mai bine sa reanalizezi situatia. Probabil, noul angajator s-ar putea sa fie de acord cu ideile tale legate de concediu. O alocare a zilelor de concediu reprezinta un acord intre tine si angajatorul tau, astfel incat sa obtineti timpul liber pe care il doriti.
Zilele de concediu in fiecare an sunt de 21, insa in functie de compania la care doriti sa lucrati, acestea pot adauga zile libere in functie de experienta pe care o are fiecare angajat. Daca te afli in situatia in care timpul liber este mai important decat oferta salariala, asigura-te ca si recruiterul tau stie acest lucru atunci cand programeaza interviurile respective.
Piata muncii este schimbatoare, iar domeniile de activitate sunt cele care diferentiaza persoanele. Determina din ce categoria faci parte, din cei care isi doresc sa evolueze sau din ce care isi doresc sa aiba mai mult timp la dispozitie?
A planifica lucrurile din timp te va ajuta sa beneficiezi de timp petrecut cu persoana iubita sau familia, dar si de a avea o cariera asa cum ai visat. Nu este vorba doar de aspiratiile fiecaruia, ci de necesitatea de a avea timp pentru tine, iar daca tu consideri ca acest lucru este destul de important, discuta cu viitorul angajator intr-o maniera in care acesta sa inteleaga cat de important este pentru tine sa gasesti un echilibru intre timpul petrecut la munca, dar si acasa.
Oricum ar fi, invata sa nu lasi zilele libere sa-ti influenteze alegerea unui loc de munca. S-ar putea ca la un moment dat sa regretam faptul ca nu am beneficiat de oportunitatile care s-au ivit si am ales lucrurile mai putin importante.