Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: In 1925, Willis Carrier a montat o "instalatie frigorifica" in Teatrul Rivoli din Times Square, dand nastere astfel la o noua epoca: cea a divertismentului pe timp de vara, cu aer conditionat. In perioada de debut a cinematografiei, promisiunea proprietarilor de cinematografe care...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16442)

Cum a revolutionat aparatul de aer conditionat industria filmului

Articol: Cum a revolutionat aparatul de aer conditionat industria filmului

15 january 2018, articol adaugat la 15 january 2018, ora 10:05

In 1925, Willis Carrier a montat o "instalatie frigorifica" in Teatrul Rivoli din Times Square, dand nastere astfel la o noua epoca: cea a divertismentului pe timp de vara, cu aer conditionat.

In perioada de debut a cinematografiei, promisiunea proprietarilor de cinematografe care ofereau clientilor "confortului cu aer conditionat" a dus la vanzari uriase de bilete in anii 1920. Asa s-a nascut termenul "box-office in timpul verii". Inainte de aparitia aerului conditionat, publicul evita teatrele si cinematografele in timpul verii din cauza caldurii.

Potrivit Carrier Corp., "lumea a inceput sa devina constienta de teatrele cu aer conditionat atunci cand Carrier a adus un racitor centrifugal la Teatrul Rivoli din New York Times Square in 1925". "Am investit peste 100.000 de dolari intr-o instalatie de refrigerare pentru a mentine o atmosfera racoroasa si confortabila", au declarat reprezentantii Teatrului Rivoli.

Acest sistem de racire a fost folosit pentru prima data de Ziua Recunostintei, in 1925. Datorita unor ajustari din ultima clipa, insa, masina de racire a pornit cu intarziere, iar in sala de teatru era foarte cald cand multimea a intrat. Printre celebritatile prezente se afla si Adolph Zukor, seful Paramount Pictures.

Inginerii erau ingrijorati in timp ce priveau cum clapetele aparatului de aer conditionat fluturau, iar Zukor, in loc sa fie atent la filmul proiectat pe ecran, privea la spectatorii care isi faceau aer cu mana sau cu evantaiul. Temperatura din sala a scazut treptat, iar, la sfarsitul filmului, Zukor a declarat ca "Da, publicului incepe sa ii placa".

Pana in 1930, mai mult de 300 de teatre au afisat bannere cu anuntul: "Racite prin refrigerare". Acest eveniment a inaugurat o epoca a divertismentului pe timp de vara, gratie aparatelor cu aer conditionat, si asa a inceput o adevarata moda in industria cinematografica, atragand o multime de oameni in sali.

Sistemele de climatizare au jucat, de asemenea, un rol in dezvoltarea filmelor cu sonor, care au precedat perioada filmului mut.

Noile studiouri de sunet de la Hollywood au putut functiona pe timp de vara, inchizand usile si ferestrele, pentru a elimina zgomotul exterior. In acest fel, actorii puteau lucra in conditii normale, in ciuda caldurii puternice din California. Cu siguranta, termenul "blockbustere de vara" nu ar fi existat daca nu ar fi aparut aerul conditionat.

Astazi, nu doar marile sali de spectacole sunt dotate cu aparate de aer conditionat, ci orice locuinta isi permite sa instaleze aer conditionat cu montaj inclus.

Autor, Sursa

Autor: SuperKlima
Sursa: Aer conditionat cu montaj inclus

Cuvinte cheie

aer conditionat cu montaj

Statistici

Data articol: 15 Jan 2018
Data adaugarii: 15 Jan 2018, ora 10:05
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 587 din total vizualizari: 587
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.