Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Purtarea unui aparat dentar este o solutie pentru rezolvarea malocluziilor sau malpozitiilor atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Doar asa poti obtine o muscatura corecta si o relatie normala intre dintii tai. Insa daca nu esti hotarat sa mergi la un consult inca, iata 10...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16442)

10 semne ca ai nevoie de aparat dentar

Articol: 10 semne ca ai nevoie de aparat dentar

15 january 2018, articol adaugat la 15 january 2018, ora 13:58

Purtarea unui aparat dentar este o solutie pentru rezolvarea malocluziilor sau malpozitiilor atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Doar asa poti obtine o muscatura corecta si o relatie normala intre dintii tai. Insa daca nu esti hotarat sa mergi la un consult inca, iata 10 semne care indica faptul ca ai nevoie de aparat dentar si ca ar trebui sa apelezi la servicii de ortodontie cat mai curand:

1. Dinti strambi sau inghesuiti
Examineaza-ti singur dantura, in oglinda. Daca observi dinti inclinati, suprapusi unii peste altii sau pozitionati prea in exterior, inseamna ca trebuie sa recurgi la un tratament cu aparat dentar! De asemenea, pentru a-ti da seama daca dintii tai sunt inghesuiti, foloseste ata dentara. Daca ata trece foarte greu printre dinti, atunci acestia sunt mult prea apropiati.

2. Spatii prea mari intre dinti
La polul opus, dintii spatiati excesiv sunt o alta problema care poate fi rezolvata cu ajutorul unui aparat dentar. Dintii lipsa, prea mici sau spatiile mari dintre acestia pot afecta, de asemenea, muscatura si pozitia danturii.

3. Muscatura incorecta
Cand musti, dintii de sus trebuie sa se intalneasca in mod armonios cu cei de jos. Astfel, daca intre dintii superiori si cei inferiori ramane un spatiu mult prea mare, daca acestia ies cu mult in fata celorlalti sau invers, ar trebui sa mergi la un medic ortodont!

4. Dinti greu de curatat
Dintii strambi sau inghesuiti sunt adesea foarte dificil de curatat, oricat i-ai peria. Placa bacteriana, tartrul, cariile, afectiunile gingivale sau parodontoza s-ar putea sa indice ca ai nevoie urgenta de aparat dentar!

5. Resturi alimentare intre dinti
Totodata, in cazul in care observi ca iti raman frecvent resturi alimentare intre dinti, acesta e un alt semn ca te confrunti cu o dantura inghesuita sau prea spatiata. Dar nu-ti face griji! Aparatele dentare ajuta la corectarea spatiilor dintre dinti, in care se pot acumula bacterii periculoase pentru sanatatea orala.

6. Respiratie urat mirositoare
Respiratia urat mirositoare persista, chiar si dupa periaj si folosirea atei dentare? In acest caz, inseamna ca bacteriile raman intre dintii strambi sau inghesuiti. Prin urmare, iata un alt semn ca te confrunti cu probleme dentare ce pot fi rezolvate numai cu ajutorul unui medic specialist in ortodontie!

7. Marimea gurii
Malpozitiile sau malocluziile pot avea cauze multiple. Spre exemplu, unele persoane au gura mult prea mica pentru a curpinde toti dintii in mod corect, ceea ce duce la inghesuiri dentare. De asemenea, eruptia maselelor de minte poate declansa nevoia unui aparat dentar.

8. Pronuntia incorecta
Problemele de muscatura sau aliniere a dintilor influenteaza inclusiv modul in care vorbesti si pronunti anumite sunete. Daca ai observat o sasaiala in timpul vorbirii, aceasta poate fi cauzata de o malocluzie sau dinti pozitionati anormal.

9. Dureri de maxilar
Nu in ultimul rand, nu trebuie sa ignori durerile din zona maxilarului, care te pot avertiza ca ai intr-adevar nevoie de aparat dentar! Atunci cand dintii sunt incorect aliniati, acestia pun presiune pe articulatia temporo-mandibulara.

10. Te-ai regasit in acest articol
Daca ai citit acest articol pana la capat, inseamna ca deja ai sesizat anumite aspecte legate de dantura ta care nu sunt in regula sau banuiesti ca ai putea avea nevoie de aparat dentar. Pentru a te convinge cu adevarat, fa-ti o programare la medicul ortodont chiar acum!

Autor, Sursa

Autor: Dr. Leahu
Sursa: Aparate dentare

Cuvinte cheie

aparat dentar, ortodontie, dr leahu

Statistici

Data articol: 15 Jan 2018
Data adaugarii: 15 Jan 2018, ora 13:58
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 1077 din total vizualizari: 1077
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.