Copiii simbolizeaza una dintre cele mai mari realizari din viata unui cuplu. Sa fii parinte este un sentiment greu de descris in cuvinte si o bucurie nemarginita. Cu toate acestea, fiecare an din viata micutului tau vine cu o noua provocare.
Una dintre cele mai problematice situatii careia trebuie sa ii faci fata este cea legata de achizitionarea hainelor pentru copii. Industria confectiilor este intr-o continua dezvoltare si progreseaza rapid. Tot mai multe modele de haine pentru copii apar pe piata, iar tu nu stii ce sa-i mai cumperi prichindelului. Cu atatea optiuni la dispozitie, nici nu este de mirare ca te poti simti depasita de situatie.
Ca sa faci o achizitie inteligenta si ca sa fii sigura ca cel mic se va simti bine in ceea ce-l vei imbraca, iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care parintii le fac atunci cand achizitioneaza haine pentru copii si cum le poti evita cu brio:
1. Nu aleg cu atentie materialul
Nu de putine ori, suntem tentati sa cumparam haine pentru copii din materiale indoielnice, cum ar fi cele sintetice, doar pentru simplul fapt ca sunt extrem de ieftine. Indiferent cat de mult ai economisi, nu face rabat la astfel de lucruri. Materialele sintetice ii pot pune in pericol sanatatea celui mic si ii pot provoca reactii alergice sau eczeme destul de grave.
Inainte de a cumpara hainute pentru copilul tau, verifica din ce material sunt confectionate acestea. Avand in vedere ca pielea unui copilas este extrem de sensibila, medicii pediatri si specialistii din intreaga lume sfatuiesc parintii sa achizitioneze doar haine pentru copii realizate din bumbac 100%. Acest material lasa pielea micutului tau sa respire, nu o irita si chiar combate transpiratia excesiva. De asemenea, bumbacul este un material rezistent la uzura purtarii si a spalarii, conferindu-i totodata celui mic si gradul ridicat de confort de care are nevoie.
2. Nu pun accentul pe calitate, siguranta si confort
In momentul in care ai devenit parinte, cumpararea hainelor pentru copii ti se pare o reala provocare si esti tentat sa te pierzi in nenumaratele modele care mai de care mai accesibile ca pret si mai simpatice ca design. Multi parinti achizitioneaza obiecte vestimentare pentru cei mici intr-un implus de moment, fara sa se gandeasca daca respectivele haine pentru copii sunt confortabile sau sigure.
Inainte de a achizitiona haine pentru prichindelul tau, verifica intotdeauna din ce materiale sunt realizate respectivele articole vestimentare si daca sunt potrivite pentru varsta celui mic. De asemenea, asigura-te ca accesoriile precum fundite, fermoare, capse sau nasturasi sunt bine cusute si nu exista riscul de a-i pune copilasului sanatatea in pericol.
3. Nu ii cumpara celui mic haine de marimea potrivita
Cand esti parinte, mai ales pentru prima oara, esti tentat sa cumperi tot felul de lucrusoare haioase sau dragalase, chiar daca nu sunt marimea potrivita, in speranta ca cel mic le va purta candva.
Chiar daca te incanta foarte mult un anumit obiect vestimentar, insa nu ai gasit disponibila marimea potrivita pentru prichindelul tau, nu achizitiona produsul doar in speranta ca cel mic va creste si il va purta. Sau, mai rau, in speranta ca il va purta chiar si asa, cu cateva numere mai mari. Gandeste-te cum ar fi sa porti haine care nu sunt marimea ta, ci cu 2-3 numere mai mari. Daca tie nu ti-ar placea, atunci cu siguranta, nu i-ar face placere nici prichindelului tau. Cumpara-i intotdeauna haine pentru copii in functie de dimensiunile lui actuale, ca sa fii sigura ca se simte intotdeauna confortabil in ceea ce poarta.
4. Nu isi stabilesc un buget concret
Frenezia cumparaturilor ne cuprinde pe toti la un moment dat in viata. Se intampla deseori sa mergem la shopping cu un anumit obiectiv in minte, insa ajungem acasa cu mult mai multe lucruri decat am planificat initial.
Ca sa nu cheltui prea mult si ca sa eviti sa cumperi haine pentru copii de care cel mic nu are neaparata nevoie, trebuie sa iti stabilesti inca de la bun inceput un anumit buget si sa tii cont de el. Evita sa achizitionezi impulsiv si focalizeaza-ti atentia pe articolele vestimentare care ii sunt cu adevarat necesare copilasului tau.
5. Nu tin cont de faptul ca anumite haine pentru copii nu se pot spala la masina
Din dorinta de a economisi timp si de a rezolva cat mai multe treburi, unii parinti spala la masina chiar si acele haine pentru copii care ar trebui spalate manual, fara sa consulte in prealabil eticheta. Astfel ajung sa deterioreze hainele si sa fie nevoiti sa cumpere altele.
Inainte de a cumpara haine pentru copii, citeste cu atentie mentiunile de pe site sau verifica cu grija eticheta, pentru a afla daca respectivele produsele pot fi spalate automat. De exemplu, hainutele confectionate din bumbac 100% pot fi spalate foarte usor la masina de spalat si se usuca foarte repede. Astfel, vei economisi timp pretios, pe care il poti petrece alaturi de prichindelul tau.