Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Site-ul de partajare a fotografiilor cunoscut sub denumirea de Instagram este detinut de Facebook. Cu toate ca Facebook sustine ca nu a tranzactionat niciodata datele obtinute de la utilizatori, informatiile de contact apartinand 50 de milioane de utilizatori Instagram au fost stocate...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16439)

Facebook implicat in expunerea a 50 de milioane de conturi influencer Insta

Articol: Facebook implicat in expunerea a 50 de milioane de conturi influencer Insta

01 august 2019, articol adaugat la 01 august 2019, ora 14:44

Site-ul de partajare a fotografiilor cunoscut sub denumirea de Instagram este detinut de Facebook. Cu toate ca Facebook sustine ca nu a tranzactionat niciodata datele obtinute de la utilizatori, informatiile de contact apartinand 50 de milioane de utilizatori Instagram au fost stocate online intr-o baza de date neprotejata, fapt care incalca flagrant politicile site-urilor social - media.

TechCrunch demasca prezenta unei baze de date neprotejate
TechCrunch care a demascat aceasta poveste, sustine ca baza de date cuprinde informatii personale de contact(cum ar fi numarul de telefon, email, locatie, numar de adepti, etc) a unor utilizatori Instagram de profil, cunoscuti si sub numele de influencer. Conturile influencer sunt cele mai populare conturi de pe Instagram si sunt conturile unor utilizator care pot influenta opinia publica, moda, stirile de interes. Printre utilizatorii influencer de pe Instagram se numara celebritati cunoscute si bloggeri de renume.
TechCrunch mai semnaleaza ca aceasta baza de date, gazduita de Amazon Wb Service, a fost lasata neprotejata, permitand accesul oricarei persoane interesate sa arunce o privire. Daca in momentul tragerii semnalului de alarma, baza de date avea 49 de milioane de inregistrari, numarul inregistrarilor a crescut rapid, ora de ora, ajungand la 50 de milioane.

Baza de date contine informatii extrase de pe Instagram
Dintr-o rapida trecere in revista, e clar ca baza de date contine infromatii extrase de pe Instagram.
Responsabilul de securitate a informatiilor, Anurag Sen, care a descoperit aceasta baze de date, a alertat TechCrunch in ideea de a gasi proprietarul si a solicita securizarea ei.
Mergand pe linia descendenta, s-a ajuns la Chtrbox, o companie din Mumbai, ca posibila posesoare a bazei de date. Insa, cei cativa utilizatori de Instagram, ale caror informatii se regaseau in baza de date, si care au fost contactati telefonic, au declarat ca nu au avut nici o legatura cu Chtrbox.
La scurt timp dupa aceasta dare in vileag, Chtrbox a retras baza de date, care in prezent nu mai este online, sustinand ca numarul persoanelor afectate a fost mult mai mic, ca baza de date a fost publica doar 72 de ore si refuzand sa explice modul in care compania a obtinut adresele private de email si numerele de telefon ale conturilor de pe Instagram.

Erori mai vechi in sistemul de securitate Instagram
Efortul acestor investigatii, a adus la suprafata si o poveste de acum doi ani - cand Instagram a recunoscut o eroare de securitate in API-ul dezvoltatorului. Aceasta eroare a permis hackerilor obtinerea adreselor de email si a numerelor de telefon a tuturor conturilor Instagram. Hackerii au vandut ulterior toate aceste date pentru bitcoin.
Facebook, in prezent detinatorul Instagramului, a declarat ca va lua in serios aceasta poveste, incercand sa depisteze daca informatiile extrase au fost de pe Instagram sau din alte surse. De asemenea, ei vor face cercetari pentru a intelege cum au ajuns datele in posesia Chtrbox si cum a fost posibil ca ele sa devina publice.

Autor, Sursa

Autor: Claudiu
Sursa: Facebook

Cuvinte cheie

facebook, instagram

Etichete

Statistici

Data articol: 01 Aug 2019
Data adaugarii: 01 Aug 2019, ora 14:44
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 383 din total vizualizari: 383
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.