Ultimele studii au dezvaluit ca 38% dintre profesionistii din sectorul alimentar petrec lunar catre 3 - 5 ore rezolvand problemele legate de echipamente bucatarie. Acest lucru este echivalent cu 60 de ore de inactivitate in fiecare an care genereaza scaderea castigurilor.
Echipamentele de bucatarie nesigure afecteaza activitatea
Cifrele evidentiaza ca deficienta de personal si echipamentele nesigure sunt primii factori care afecteaza volumul de munca al profesionistilor in domeniul restaurantelor. Sondajul a relevat ca 61% dintre profesionistii din sectorul alimentar considera ca modelele de echipamente bucatarie fiabile i-ar ajuta in activitate, facandu-i mult mai eficienti.
Timpul de oprire a echipamentelor genereaza scaderea vanzarilor
Totodata, s-a constatat ca functionarea defectuoasa a echipamentelor din bucatarii nu numai ca genereaza presiuni de timp, dar, pentru un sfert din acestea, timpul de oprire a echipamentelor duce la scadere lunara cu pana la 10% a vanzarilor.
Rpoartele demonstreaza impactul pe care ineficientele bucatariei il pot avea in satisfactia personalului, a productivitatii si a consistentei alimentelor. Totodata, aceasta poate genera pierderi imediate tangibile asupra castigurilor.
Speciaistii in domeniu alimentar sunt afectati
Descoperirile cheie includ, de asemenea, modul in care jumatate dintre profesionistii din domeniul alimentar considera ca irosesc timpul cand echipamentele nu functioneaza, in vreme ce 68% dintre acestia se ingrijoreaza de consistenta ofertei alimentare.
In plus, 82% dintre profesionistii din sectorul alimentar considera ca au fost nevoiti sa cheltuiasca suplimentar pentru reparatiile neasteptate ale echipamentelor.
Se considera ca bucataria este coloana vertebrala a unei unitati ospitaliere, iar pentru a avea succes, aceasta trebuie sa functioneze cat mai eficient.
Echipamente cheie pentru reducerea costurilor de functionare a bucatariei
Pe langa faptul ca sunt necesare echipamente fiabile si durabile, pentru a reduce costurile, exista cateva aspecte de care se poate tine cont. O serie de organisme din industria alimentara s-au reunit pentru a analiza datele si a identifica modalitati prin care furnizorii de echipamente bucatarie pot reduce costurile de energie si emisiile de carbon. Iata propunerile cu care au venit:
Se estimeaza ca mai bine de 80% din site-uri pot inlocui echipamentele electrice din bucatarie cu cele pe gaz. Costurile de implementare ar putea fi amortizare in trei ani, oferind beneficii majore pentru viitor si reducand amprenta de carbon.
Refrigerarea este al dolea mare utilizator de energie din sectorul alimentar si este influentata de capacitatea disponibila. Specialistii au descoperit ca energia consumata scade pe masura ce capacitatea de refrigerare creste, datorita eficientei energetice crescute a unitatilor de refrigerare mai mari. Totodata, modernizarea unitatilor frigorifice cu usi duble poate creste eficienta energetica.
Utilizarea de senzori care sa varieze automat viteza ventilatoarelor din zona de gatit poate poate fi o alta solutie pentru a reduce consumul energetic.