Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: O renovare de succes sau o redecorare de efect trebuie sa aiba in vedere si corpurile de iluminat ce urmeaza a fi montate in fiecare incapere, iar perspectiva functionala este esentiala. Astfel, sursele de lumina alese corect si amplasate corespunzator vor asigura conditii perfecte...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16439)

Iata ce sfaturi sa urmezi si ce sa eviti in alegerea corpurilor de iluminat!

Articol: Iata ce sfaturi sa urmezi si ce sa eviti in alegerea corpurilor de iluminat!

02 july 2019, articol adaugat la 02 july 2019, ora 15:12

O renovare de succes sau o redecorare de efect trebuie sa aiba in vedere si corpurile de iluminat ce urmeaza a fi montate in fiecare incapere, iar perspectiva functionala este esentiala. Astfel, sursele de lumina alese corect si amplasate corespunzator vor asigura conditii perfecte pentru desfasurarea tuturor activitatilor casnice.

Atmosfera din fiecare incapere este, de asemenea, influentata in mare masura de corpurile de iluminat folosite, astfel incat intensitatea luminii, culoarea si directia din care vine pot avea efecte semnificative asupra starii de spirit. Astfel, atat lumina naturala, cat si cea asigurata de diversele corpuri de iluminat folosite contribuie la desfasurarea activitatilor in siguranta si confort. In plus, lumina potrivita poate ajuta la separarea zonelor intr-o camera si la punerea in valoare a decoratiunilor interioare si a corpurilor de mobilier.

Corpurile ce asigura iluminatul general sunt necesare, insa nicidecum suficiente, astfel incat fiecare camera a apartamentului sau a casei tale va trebui sa aiba un iluminat potrivit functiilor pe care i le-ai atribuit. Astfel, pentru a te bucura de cel mai mare grad de confort, va trebui sa ai in vedere corpurile de iluminat inca de la primele etape ale amenajarii. Fiindca acest demers poate fi destul de dificil, in randurile de mai jos vei putea descoperi o serie de recomandari si detalii interesante care te vor ajuta sa gasesti echilibrul perfect intre estetic si functional in fiecare incapere a locuintei tale.

Recomandari
- Ai putea sa folosesti dimmere (variatoare de tensiune) in camerele casei tale care se bucura si de lumina naturala. Astfel, corpurile de iluminat principale vor putea oferi exact intensitatea luminoasa de care ai nevoie, in functie de aportul de lumina naturala si activitatea pe care o intreprinzi la un anumit moment. Pe deasupra, o lumina puternica ti-ar putea fi de folos atunci cand lucrezi, faci curatenie in casa, insa o intensitate redusa va fi ideala pentru serile la televizor sau momentele in care te pregatesti de culcare.

- Este indicat sa folosesti mai multe tipuri de corpuri de iluminat in fiecare incapere. Lumina provenita dintr-o singura directie este mai putin eficienta decat cea data de mai multe corpuri de iluminat "presarate" in punctele-cheie ale camerei. De asemenea, corpurile de iluminat de diferite tipuri te vor ajuta sa echilibrezi balanta dintre lumina naturala si cea artificiala in orice moment al zilei, contribuind la gradul de confort resimtit.

- Ar trebui sa iei in calcul puterea sursei sau, in cazul in care folosesti becuri de tip LED, intensitatea luminii pe care o ofera acestea. Astfel, pentru iluminatul general ai putea sa mergi pana la 75 W sau echivalent, iar celelalte corpuri de iluminat ar trebui sa difuzeze o lumina de intensitate mai mica.

Ce sa eviti?
- Evita sa folosesti un singur corp de iluminat intr-o camera, in speranta ca daca il dotezi cu o sursa foarte puternica, lumina va fi suficienta pentru intreaga camera. Din pacate, intotdeauna vei avea zone mai intunecate si umbre puternice daca te bazezi exclusiv pe o plafoniera sau o lustra. In plus, lumina puternica este deranjanta si obositoare, generand o stare de disconfort permanent.

- Evita sa asociezi un singur intrerupator cu toate luminile dintr-o incapere. Este evident ca degeaba vei alege mai multe corpuri de iluminat care sa te ajute in diverse activitati si zone ale incaperii daca toate sunt operate concomitent, lasandu-ti doua variante ineficiente si care pot crea disconfort total: stinse toate sau aprinse toate. Asadar, intrerupatoarele ar trebui sa fie separate pentru fiecare dintre corpurile de iluminat din camera, ideal dotate si cu variator de intensitate.

- Evita folosirea excesiva a iluminatului incastrat. Cu toate ca este o solutie eleganta din punct de vedere estetic, dotarea plafonului cu prea multe spoturi incastrate va avea exact efectul opus, acela de disconfort vizual. Mai mult decat atat, daca scafele au o culoare puternica, lumina va reflecta respectiva culoare si pe celelalte suprafete, modificand total designul interior pe care l-ai gandit.

- Evita corpurile de iluminat suspendate in situatia in care tavanul nu este la o inaltime potrivita. Daca incaperea nu este foarte inalta, atunci lustrele, pendulele sau candelabrele de mari dimensiuni vor incomoda. Daca inaltimea depaseste 2, 5 metri, in schimb, corpurile de iluminat de tipul spoturilor si plafonierelor vor da o lumina difuza la nivelul podelei.

Autor, Sursa

Autor: EOrion
Sursa: Corpuri de iluminat

Cuvinte cheie

corpuri de iluminat

Statistici

Data articol: 02 Jul 2019
Data adaugarii: 02 Jul 2019, ora 15:12
Ultima actualizare: 02 Jul 2019, ora 15:15
Vizualizari in ultimele 30 zile: 468 din total vizualizari: 468
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.