Adesea auzim, mai ales din partea oamenilor care nu au incercat niciodata tigara electronica, tot felul de zvonuri false legate de acest dispozitiv care a ajutat milioane de oameni sa renunte la fumat. Insa cine vapeaza, stie ca tigara electronica este mai putinpericuloasa decat tigarile clasice, mai ales daca este folosita corespunzator. Mai mult, pentru o experienta a vapatului placuta si eficienta, este foarte important sa respectam niste reguli de baza in ceea ce priveste utilizarea ei. In acest scop, am creat un "decalog" al tigarii electronice, ale carui "porunci" sunt nimic mai mult decat sfaturi de bun simt pentru vaperii care nu vor sa aiba niciodata experiente neplacute cu tigara electronica.
1) Sa nu folosesti niciodata baterii defecte sau de proasta calitate!
Haideti sa demontam mitul tigarilor electronice care explodeaza "din senin", cumparandu-ne intotdeauna baterii de cea mai buna calitate de la producatori autorizati.
2) Fereste-ti intotdeauna tigara electronica de umezeala!
Contactul cu apa este "sentinta la moarte" a bateriei tigarii electronice. In caz ca ai scapat bateria accidental in apa, nu incerca sa o mai folosesti. Cel mai recomandat este sa iti cumperi o baterie noua.
3) Sa nu cumperi niciodata tigari electronice ieftine sau de la producatori neautorizati!
Daca o "super-oferta" suna prea frumos sa fie adevarata, cu siguranta e ceva putred in Danemarca. Desi produsele ieftine pot fi tentante si te pot face sa crezi ca ai facut o afacere, in realitate lucrurile stau exact pe dos. Produsele ieftine ofera o experienta mediocra a vapatului, se strica repede si iti pot pune sanatatea in pericol. Exista si o vorba: "Sunt prea sarac sa imi cumpar lucruri ieftine".
4) Sa nu iti lasi niciodata bateria la incarcat peste noapte!
Desi facem greseala asta de multe ori cu telefoanele mobile si alte dispozitive electronice, este foarte indicat sa nu facem acelasi lucru si cu bateria tigarii electronice, daca dorim sa aiba o durata de viata cat mai mare. Asadar, incarca bateria pana este full, dar nu o uita cu orele in incarcator!
5) Blocheaza bateria atunci cand nu o folosesti!
Dezvolta-ti reflexul de a bloca bateria atunci cand nu o folosesti pentru a evita declansarea accidentala. Ai grija de baterie pentru a-i prelungi durata de viata cat mai mult!
6) Sa nu expui tigara electronica la temperaturi extreme!
Temperaturile prea scazute sau prea ridicate pot deteriora ireversibil bateria tigarii electronice. Atunci cand nu vapezi, pastreaza tigara electronica intr-un loc ferit de soare, la temperatura camerei.
7) Curata componentele tigarii electronice periodic!
Pentru o buna functionare a tigarii electronice, este indicat sa cureti periodic capatul bateriei in care se infileteaza clearomizorul. De asemenea, mustiucul trebuie dezinfectat periodic pentru a inlatura microbii ce se pot dezvolta in timp.
8) Foloseste intotdeauna incarcatorul dedicat!
Aceasta regula e printre primele pe care le-am invatat atunci cand m-am apucat de vapat. E de la sine inteles de ce. Nu ne jucam cu curentul electric!
9) Tine intotdeauna clearomizorul in pozitie verticala atunci cand nu vapezi!
O pozitie verticala a clearomizorului previne inundarea acestuia cu e-lichid.
10) Foloseste intotdeauna e-lichide de calitate!
Aceasta porunca merge mana in mana cu porunca nr. 3. Ce e ieftin, nu e bun, acest principiu fiind valabil pentru orice tip de produs. Un lichid de calitate premium are o aroma superioara si o productie de vapori pe care e-lichidele de slaba calitate nu ti-o pot oferi niciodata.