Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Studiile efectuate de specialisti releva cat investesc romanii in afacerile lor, in functie de marimea afacerii pe care o conduc. Daca freelancerii sau afacerile de tip start-up au ca medie bugete ce nu depasesc 1000 - 1500 euro lunar, campaniile cu adevarat mari ale pietei din Romania...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16452)

Ce sume de bani investesc afacerile mici vs. gigantii din Romania in marketing?

Articol: Ce sume de bani investesc afacerile mici vs. gigantii din Romania in marketing?

30 august 2019, articol adaugat la 30 august 2019, ora 02:44

Studiile efectuate de specialisti releva cat investesc romanii in afacerile lor, in functie de marimea afacerii pe care o conduc. Daca freelancerii sau afacerile de tip start-up au ca medie bugete ce nu depasesc 1000 - 1500 euro lunar, campaniile cu adevarat mari ale pietei din Romania investesc in marketing online chiar si bugete de 100.000 euro.

Conform CEO-ului unei agentii de marketing online din Romania, aceste bugete difera foarte mult, de la afacere la afaceri si chiar de la regiune la regiune. Insa, ce este demn de respect si un lucru cu adevarat admirabil este faptul ca marketingul digital a devenit in ultimii ani un obiectiv tot mai important pe planul de afaceri al firmelor de orice dimensiune.

Bugete intre 5000 si 10.000 mii de euro pe luna
Afacerile medii investesc in marketing online in general sume cuprinse intre 5000 si 10.000 de euro. Insa acestea au de foarte multe ori un buget de inceput mai mic. In acelasi timp, startup-urile depasesc cu greu bugete de 1000 de euro lunar investite in reclama online.

Business-urile mai mari investesc insa consistent in imaginea lor. Iar in cazul unor afaceri cu adevarat sustenabile, managerii au o tactica extrem de apreciata de specialistii din marketing. Acestea lasa bugetul la libera alegere pentru agentie, oferind resurse nelimitate, atata timp cat rezultatele sunt in concordanta cu sumele investite.

Asadar, ca o concluzie, daca agentiile pot oferi performanta, bugetele sunt de cele mai multe ori nelimitate. Astfel exista perioade in care firmele investesc peste 100.000 de euro lunar in reclama online, declara specialistii.

In ce investesc companiile banii?
In principal, marketingul online este acaparat de PPC in cea mai mare parte. Campaniile Google Ads inghit o mare parte a bugetelor. De asemenea, SEO este un serviciu destul de cautat. Insa campaniile care isi permit bugete mai mari au o abordare complexa, inregistrand rezultate de pe toate canalele.

Clientii sunt insa mult mai deschisi la a investi acolo unde cresterile sunt masive. Spre exemplu, daca un canal genereaza o crestere de 50% a traficului, peste jumatate de buget se va concentra pe acel canal.

De multe ori agentiile tintesc piete care deja sunt "incalzite", in ceea ce priveste bugetul limitat. Daca ai buget de 1000 euro lunar nu prea ai cum sa incerci piete noi. Iar companiile mari, avand bugete enorme, pana la 100 de ori mai mari, incearca exact opusul. Ele incearca sa tinteasca cat mai multe canale, fiind dispuse sa vaneze clientii noi, care nu au mai interactionat niciodata cu ele.

Autor, Sursa

Autor: Claudiu
Sursa: Cezar Iulian

Cuvinte cheie

marketing, investitii

Etichete

Statistici

Data articol: 30 Aug 2019
Data adaugarii: 30 Aug 2019, ora 02:44
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 453 din total vizualizari: 453
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.