Tigara electronica a devenit unul dintre modelele de urmat pentru cei care vor sa renunte la fumat sa isi satisfaca nevoia de nicotina, intr-un mod mai putin periculos pentru sanatate.
In cazul in care inca esti in faza de negare, iti spunem, din nou, cat de cancerigena este tigara cu tutun. Contine peste 4000 de substante nocive (!!! ), dintre care 23 sunt cauzatoare de cancer: gudron, acroleina, formaldehida, precum si benzen si alte substante radioactive.
Si tu poti obtine aceeasi eficienta cu ajutorul tigarilor electronice. Ai cea mai buna calitate, la un raport calitate-pret accesibil, plus cele mai bune consumabile si accesorii pentru ca suntem un magazin specializat, cu vasta experienta si cu peste 20.000 de persoane care au renuntat la fumat cu ajutorul nostru.
Din 2003 si pana in zilele noastre, multi oameni la nivel international au incercat o tigara electronica si si-au impartasit unii altora feedback-ul referitor la eficienta ei. Asta le-a dat de gandit si medicilor care au inceput sa cerceteze inovatia din spatele acestui gadget folosit si de 2 din 4 romani.
Daca esti vaper, sigur te vei bucura, iar daca esti pe cale sa renunti la fumat cu ajutorul tigarii electronice, cu atat mai mult. Lichidul pentru tigara electronica contine trei substante: propilen glycol (PG) sau glicerina vegetala (VG), nicotina cu concentratii intre 0-24 mg/ml si arome alimentare.
De aceea, un vaper inhaleaza mult mai putine substante in comparatie cu un fumator, care este expus la peste 700 de toxine continute in fumul de tigara, dintre care 69 sunt cancerigene.
Propilen glycolul si glicerina vegetala sunt doua substante folosite de zeci de ani in industria alimentara, cosmetica si farmaceutica, fara niciun efect secundar. Iar studiile in domeniu, realizate de cercetatori din intreaga lume, dovedesc faptul ca nu doar nu sunt nocive, ci iti ofera un real sprijin in renuntarea la fumat chiar de la primele vapari.
Iata analiza celor 3 substante:
1. Propilen glicolul - propilen glicolul din lichidele pentru tigara electronica se numeste USP PG si este 99, 9% pur. FDA a clasificat propilen glicolul drept un aditiv alimentar. El este folosit pentru a absorbi surplusul de apa si pentru a mentine umiditatea in anumite medicamente, cosmetice sau produse alimentare.
2. Glicerina vegetala - este non-toxica si non-cancerigena, iar studiile au demonstrat ca indiferent ca o ingerezi sau o inhalezi, aceasta nu are niciun efect negativ asupra plamanilor sau a altor parti ale corpului. Glicerina vegetala creaza foarte multi vapori, insa nu transporta aromele la fel de bine ca propilen glicolul.
3. Nicotina din lichidele pentru tigara electronica - cantitatea este dozata, astfel ca poti alege cata nicotina introduci in organismul tau. Unele concentratii pot varia in functie de producator, de la 0 la 24, dar majoritatea sunt standard. Acestea sunt masurate in mg/ml sau procente.
4. Aromele - sunt total inofensive si au la baza un extract de alcool sau de ulei. Ele sunt foarte variate si pot fi combinate intre ele pentru ca vaperii sa beneficieze la maximum de lichidul din tigara electronica.
Dr. Konstantinos Farsalinos, renumit medic cardiolog de la Universitatea din Catania si director la Institutul de Medicina Interna si Cardiologie, completeaza studiile efectuate de colegii sai si vine cu o ipoteza soc: Tigara electronica nu face rau inimii si tensiunii arteriale! La baza afirmatiilor sale a stat un studiu in care a ales pacienti ce voiau sa renunte la fumat si le-a oferit tigari electronice. La inceputul acestuia, cercetatorul a facut un control medical in care le-a masurat participantilor tensiunea arteriala (inainte de a vapa), precum si cea din timpul experimentului de 52 de saptamani. La final au reiesit grile de tensiune direct proportionale cu beneficiile tigarii electronice - respectiv reducerea cu pana la 50% a tensiunii arteriale sistolice, dupa scaderea numarului de tigari din tutun sau a celor care au trecut pe e-tigara.
Pentru mai multe despre tigara electronica si efectele acesteia, te asteptam pe site.