Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Un studiu extins pentru Uniunea Europeana, publicat in ziarul "Addiction" indica faptul ca peste 6 milioane de persoane au renuntat la fumat cu ajutorul tigarii electronice, in timp ce mai mult de 9 milioane au redus numarul tigarilor clasice fumate. "Acestea reprezinta probabil cele...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16443)

Studiu UE: Tigara electronica ajuta 15 milioane de fumatori sa se lase de fumat

Articol: Studiu UE: Tigara electronica ajuta 15 milioane de fumatori sa se lase de fumat

05 july 2016, articol adaugat la 05 july 2016, ora 12:28

Un studiu extins pentru Uniunea Europeana, publicat in ziarul "Addiction" indica faptul ca peste 6 milioane de persoane au renuntat la fumat cu ajutorul tigarii electronice, in timp ce mai mult de 9 milioane au redus numarul tigarilor clasice fumate.

"Acestea reprezinta probabil cele mai ridicate rate ale incetarii sau reducerii fumatului pe care le-am observat vreodata intr-un studiu pe un segment extins de populatie, " spune cercetatorul principal, Konstantinos Farsalinos, un cardiolog al Centrului de Chirurgie Cardiaca Onassis din Atena. "Datele referitoare la Uniunea Europeana arata faptul ca folosirea tigarii electronice pare sa aiba un impact pozitiv asupra sanatatii publice din doua motive principale: 1) S-au observat rate ridicate de incetare sau reducere a fumatului si 2) Folosirea tigarii electronice se limiteaza la fumatori (fosti sau actuali), existand o utilizare minima in cazul nefumatorilor."

Studiul a fost bazat pe raspunsurile la chestionarul Eurobarometer a 27.460 de participanti si a demonstrat faptul ca 48.5 de milioane de cetateni europeni au incercat tigara electronica, in timp ce 7.5 milioane folosesc tigara electronica in prezent. Din ultimul grup, 35% au afirmat faptul ca tigara electronica a fost un real ajutor pentru a renunta la fumat, in timp ce 32% au declarat ca fumeaza mai putin datorita tigarii electronice. Factorii de decizie politica si autoritatile nu ar trebui sa ignore experientele a milioane de persoane care afirma faptul ca tigara electronica i-a ajutat sa faca schimbari care au redus semnificativ riscurile pentru sanatatea acestora.

Criticii tigarii electronice sustin faptul ca trebuie pus in balanta riscul prezentat de tigara electronica pentru persoanele care nu ar fi folosit nicodata tutun, cu succesul obtinut de persoanele care spun ca daca nu ar fi existat tigara electronica, ar fi fumat in continuare tigari clasice. Insa, acest studiu a demonstrat ca exista foarte putine dovezi pentru a evidentia riscul prezentat de tigara electronica pentru nefumatori. Doar 0.8% dintre respondentii care nu au incercat vreodata tigarile clasice sustin ca au incercat mai intai tigara electronica (ceea ce nu inseamna neaparat ca folosirea tigarii electronice a condus la folosirea tigarilor clasice).

Un procent redus de 1.3% dintre nefumatori a raportat folosirea tigarii electronice cu e-lichide care contin nicotina, in timp ce numai 0.09% dintre acestia folosesc tigara electronica zilnic. "In cazul nefumatorilor s-a observat experimentarea tigarilor electronice, insa folosirea regulata a acestora se situeaza la un nivel minim, " declara unul dintre colaboratorii acestui studiu, Jacques Le Houezec, un expert in neurologie al Institutului National Francez pentru Sanatate si Cercetare medicala. "Cercetarile noastre resping posibilitatea ca folosirea tigarilor electronice sa conduca la fumatul tigarilor clasice."

Autor, Sursa

Autor: Tigara Electronica nr. 1
Sursa: Tigara electronica

Cuvinte cheie

tigara electronica, elichide, tigari electronice, tigara electronica nr 1

Statistici

Data articol: 05 Jul 2016
Data adaugarii: 05 Jul 2016, ora 12:28
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 641 din total vizualizari: 641
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.