Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Cand vine vorba de amplificatoarele audio, exista cateva secrete si foarte multe mituri. In cele ce urmeaza, ma voi referi la amplificatoarele de casa/scena (cu iesire in impedanta constanta) si la cele pe 100V (pentru sonorizare ambientala/anunturi). Ma adresez celor care fie vor sa...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16439)

Amplificatoarele audio - cum sa le alegi!

Articol: Amplificatoarele audio - cum sa le alegi!

16 may 2013, articol adaugat la 16 may 2013, ora 13:19

Cand vine vorba de amplificatoarele audio, exista cateva secrete si foarte multe mituri. In cele ce urmeaza, ma voi referi la amplificatoarele de casa/scena (cu iesire in impedanta constanta) si la cele pe 100V (pentru sonorizare ambientala/anunturi). Ma adresez celor care fie vor sa investeasca intr-un sistem de amplificare personalizat, compus din diverse echipamente audio - difuzoare aparente, incinte de tavan, coloane audio, microfoane etc.
Fie au deja niste echipamente de sunet (amplificator audio, difuzoare etc.) si doresc sa le integreze intr-un sistem de amplificare functional.

Sa presupunem ca iti doresti un sistem de amplificare audio si nu stii exact ce caracteristici sa "cauti" in fisa lui tehnica .
In jobul mea, intalnesc situatia destul de des si tocmai de aceea vreau sa ofer un ghid celor care nu vor sa intrebe direct un specialist. Astazi am ales trei caracteristici esentiale pe care trebuie sa le analizezi atent: puterea, banda de frecventa si impedanta.




Puterea amplificatorului

Puterea te intereseaza in mod special. Este exprimata in watti (W) si iti "spune" cat de tare se vor auzi difuzoarele tale. Atentie, te intereseaza puterea reala (RMS) si nu cea "virtuala". Un producator care se respecta va mentiona intotdeauna puterea reala a amplificatorului audio, in fisa tehnica. Retine ca difuzoarele sunt foarte importante in relatia cu amplificatorul si cu puterea acustica. Nu poti proiecta un sistem de amplificare fara sa iei in calcul puterea celor doua componente de baza. Sfat Amro Grup: alege prima data difuzoarele (numar/ putere).

Cand vine vorba de tipul de amplificator, regulile difera.

a) Instalatiile de sonorizare ambientala (anunturi si muzica ambientala).

De exemplu, daca ai nevoie de un sistem de sonorizare ambientala ( linie 100 V ) pentru un hotel sau un restaurant, suma puterilor difuzoarelor instalate nu trebuie sa depaseasca puterea amplificatorului. In caz contrar risti defectarea acestuia.

Exemplu
• Putere difuzoare 100 Wrms - putere amplificator 120 Wrms = OK
• Putere difuzoare 100 Wrms - putere amplificator 90 W = Incorect

b) Sistemele de sonorizare pentru casa sau sonorizarea de putere (scena)

In cazul amplificatoarelor pentru acasa sau scena, regula se aplica invers: puterea insumata a difuzoarelor poate fi mai mare decat puterea amplificatorului, insa niciodata mai mica. Risti sa arzi echipamentele de sunet.

Exemplu:
• Putere amplificator 120 Wrms - putere difuzoare 180 Wrms = OK
• Putere amplificator 120 Wrms - putere difuzoare 90 Wrms = Incorect

Banda de frecventa

Realitatea este ca banda de frecventa este de multe ori un mit, cand vine vorba de amplificatoarele audio comerciale.
Teoretic, o banda larga de frecventa garanteaza un sunet de calitate. Realitatea este ca fiecare dintre noi percepem sunetul diferit. Majoritatea oamenilor percep frecvente cuprinse intre 25 Hz si 16-18 kHz. Asa ca, nu va lasati pacaliti de "banda de frecventa".

Impedanta amplificatorului

Impedanta (se masoara in Ohmi). Daca vrei eficienta audio, trebuie sa respecti regula care spune ca amplificatoarele si difuzoarele trebuie sa functioneze pe aceeasi impedanta. Acesta este foarte importanta cand vine vorba de buna functionare a sistemului de sunet.

Daca se doreste o sonorizare pentru o cladire de birouri, alege echipamentele public address, pentru ca au iesire / intrare pe linie de tensiune constanta - 100V. Avantaj: poti integra cate difuzoare doresti, fara grija adaptarii impedantei.
In cazul sistemelor de amplificare pentru casa si a celor de putere (disco sau scena), impedanta este foarte importanta. Daca difuzoarele au impedanta mai mare decat impedanta de iesire a amplificatorului, risti sa scazi puterea amplificatorului. Daca difuzoarele au impedanta mai mica decat cea de iesire a amplificatorulu, risti sa arzi amplificatorul.

Concluzii: Daca va ganditi sa investiti intr-o instalatie de sonorizare compusa din echipamente audio achizitionate separat, este necesar sa cunoastem cateva reguli generale, pentru a putea beneficia de o functionare corecta, de lunga durata si in parametri normali. Sfatul nostru este sa cereti parerea unui specialist de incredere. Astfel, evitati total risipa de bani si timpul pierdut. La Amro Grup iti oferim gratuit serviciile de consultanta tehnica si proiectare. Intrati pe www.amro.ro pentru detalii sau sunati la 0745 097264 - Ing. Dorian G.

Autor, Sursa

Autor: Doru grigore
Sursa: Amro grup

Cuvinte cheie

amplificatoare audio, amplificatoare pa, importator sonorizare, amro grup bucuresti, sfaturi amplificatoare, amplificatoare putere, unitati putere, amplificatoare proel

Statistici

Data articol: 16 May 2013
Data adaugarii: 16 May 2013, ora 13:19
Ultima actualizare: 16 May 2013, ora 13:20
Vizualizari in ultimele 30 zile: 1029 din total vizualizari: 1029
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.