Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Stire: In ultimii ani s-a lansat moda tigarilor electronice, acele instrumente moderne, cu design inovator ce seamana cu stiloul, dar care emana vapori. Tigarile electronice au devenit o varianta numai buna de luat in considerare a fumatorilor inraiti care vor sa scape de acest viciu. Fumatul...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16497)

Adevaruri ce iti sunt ascunse despre tigara electronica

Stire: Adevaruri ce iti sunt ascunse despre tigara electronica

13 september 2016, stire adaugata la 13 september 2016, ora 13:08

In ultimii ani s-a lansat moda tigarilor electronice, acele instrumente moderne, cu design inovator ce seamana cu stiloul, dar care emana vapori. Tigarile electronice au devenit o varianta numai buna de luat in considerare a fumatorilor inraiti care vor sa scape de acest viciu.

Fumatul este un comportament psihologic pe care cu greu il poti indrepta, iar daca plasturii si gumele cu nicotina sau hipnoza nu te-au facut sa renunti, incearca tigara electronica. Medicii din Franta sustin ca "tigara electronica este o alternativa mult mai sanatoasa, care nu consuma prea multi bani, iar efectele sale de reducere a cantitatii de nicotina, pana la renuntarea la fumat au fost demonstrate clinic prin studii pe esantioane de peste 20.000 de oameni".

Si cum orice noua metoda de stopare a viciului de a fuma, ce afecteaza mai mult de jumatate din populatia Globului, naste mituri, nici tigara electronica nu a scapat. Speculatiile oamenilor au pornit de la faptul ca poate fi mai cancerigena decat cea traditionala si multi au ajuns si la concluzia ca poate duce la "explozia" plamanilor, doar pentru ca unii sau altii au patit-o din neglijenta.

Medicii francezi consemneaza in ultimul studiu facut faptul ca, intr-adevar, "tigara electronica este un substituent mult mai bun si mai sanatos decat cea traditionala, asta pentru ca afecteaza mult mai putin plamanii datorita vaporilor".

Doctorii mai precizeaza ca mucurile de tigara se descompun dupa 18 luni si procesul poate dura chiar si 10 ani, acestea fiind pline de elemente toxice precum gudron, nicotina si multe alte toxine care se infiltreaza in sol si il polueaza, iar descompunerea lor creaza un aer irespirabil.

Spre deosebire de tigarile cu tutun, cele electronice sunt "eco-friendly", mai ales ca vaporii nu contin substante chimice toxice, ci doar arome, nicotina, glicerina vegetala/propilen glicol, sunt incolori, inodori si, deci, inofensivi. Chiar doctorii sustin ca, in primul rand, faptul ca "vaporii nu miros, spune multe despre calitatea lichidelor folosite. Practic, vaporii sunt o substanta cu nicotina, incalzita, prin care iti poti calma tentatia. Un alt beneficiu pe care medicii francezi tin neaparat sa il specifice este ca oricine fumeaza tigara electronica scapa de alergii, de iritatia ochilor si a mucoaselor, urmate de lipsa mirosului greu pe care pielea, haine il capata, de pielea imbatranita.

Dr. Ann McNeill, de la National Addiction Centre, spune ca "tigarile electronice sunt noi, dar sunt mult mai sigure decat cele traditionale, care ucid anual peste 6 milioane de persoane in lume".

Explicatia dr. McNeill este completata si de cea a lui Penny Woods, Directorul Executiv al British Lung Foundation: oamenii vor investiga posibilitatea "renuntarii la fumat cu ajutorul tigarii electronice, dar la fel ca toate aceste studii, este nevoie de cativa ani ca sa stim daca, intr-adevar, functioneaza".

Realizata din plastic de cea mai buna calitate, tigara electronica functioneaza electric, pe baza de baterie (incarcarea se face la priza prin port USB). In interior se regaseste un cartus cu nicotina lichida, un LED pe care se apasa in momentul folosirii si un vaporizator. Sub efectul caldurii, nicotina lichida se evapora, la fel ca si propilen glicolul, o substanta care nu este nociva.


Tari in care tigara electronica este considerata modalitate terapeutica

Dupa ani de cercetari, medicii din Marea Britanie au ajuns la concluzia ca tigara electronica este o terapie de renuntare la fumat, fapt pentru care, de la 1 ianuarie 2016, aceasta va fi compensata de catre medicii de familie, iar oficialii din Ministerul Sanatatii din Marea Britanie prezic o cerere tot mai mare: "Decizia de compensare a tigarilor electronice are la baza ultima cercetare, realizata in iulie 2015, conform careia tigara electronica este cu 95% mai putin nociva decat cea traditionala. Astfel, agentia de pe langa Ministerul Sanatatii din Marea Britanie a dezvoltat o politica de reducere a efectelor daunatoare ale fumatului si a luat decizia prescrierii tigarilor electronice pe baza de reteta compensata pentru toti fumatorii care vor sa renunte la viciul de a fuma".

National Health Service (NHS - Agentia Nationala a sistemului medical de Stat) a decis alocarea a 20 de lire sterline pentru fiecare tigara electronica compensata si inca 10 lire/saptamana pentru consumabile. Totodata, NHS se asteapta la imbunatatirea starii de sanatate a englezilor, dublata de o economie la bugetul de stat de peste 3 milioane de lire sterline/an.

In prezent, in Marea Britanie exista o comunitate de vaperi de peste 1.5 milioane de persoane, insa pana la sfarsitul lui 2016 se asteapta o triplare a acestui numar, mai ales datorita deciziei de a compensa tigara electronica, care este oricum mai putin costisitoare decat un pachet de tigari de tutun, in medie, intre 10-15 lire/pachet, in functie de brand.

In aprilie 2015, in Scotia, fumatul fusese interzis in spitale, centre de sanatate si cabinete de famile, iar 13 comisii de sanatate au avut dreptul de a alege daca permit vapatul in spatiile deschise ale acestor locatii. Acum, dupa prezentarea dovezilor conform carora tigara electronica este mai putin nociva si ii pot ajuta pe scotieni sa renunte la fumat, 5 din cele 13 comisii au hotarat sa permita vapatul in zonele auxiliare ale spitalelor.

Autor, Sursa

Autor: Tigara Electronica nr. 1
Sursa: Tigara electronica

Cuvinte cheie

tigara electronica, elichide, tigari electronice, efecte tigara electronica, tigara electronica nr 1

Statistici

Data stire: 13 Sep 2016
Data adaugarii: 13 Sep 2016, ora 13:08
Ultima actualizare: 13 Sep 2016, ora 13:08
Vizualizari in ultimele 30 zile: 760 din total vizualizari: 760
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.