Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Precizia unui multimetru digital este definita drept diferenta dintre valoarea reala a procesului masurat si valoarea indicata de multimetrul digital. Cu cat aceasta diferenta are valoarea mai redusa, cu atat multimetrul digital este mai precis. Multimetrul digital este un aparat de...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16439)

Trei modalitati prin care se poate stabili precizia unui multimetru digital

Articol: Trei modalitati prin care se poate stabili precizia unui multimetru digital

03 november 2017, articol adaugat la 03 november 2017, ora 09:39

Precizia unui multimetru digital este definita drept diferenta dintre valoarea reala a procesului masurat si valoarea indicata de multimetrul digital. Cu cat aceasta diferenta are valoarea mai redusa, cu atat multimetrul digital este mai precis. Multimetrul digital este un aparat de masura de mare precizie, folosit la masurarea valorilor din instalatiile electrice. In comparatie cu versiunea analog, versiunea digitala a acestui aparat prezinta cateva avantaje de necontestat:

- afiseaza rezultatele pe ecran in format numeric;
- masoara si reda rezultatele cu precizie foarte mare;
- se poate conecta la dispozitive precum smartphone-uri sau tablete, pentru stocare si management de date, cu ajutorul unor soft-uri dedicate;
- se poate folosi impreuna cu alte aparate de masura;
- este conceputa sa reziste la cazaturi, intemperii si socuri;
- prezinta o forma compacta.

Multimetrul digital iti permite sa setezi manual sau automat o gama larga de functii, detecteaza in mod automat polaritatile, afiseaza in format digital rezultatele cu valori pozitive si negative si rezista foarte bine chiar si atunci cand este solicitat peste masura. Iata mai jos cateva metode de a stabili precizia unui multimetru digital:

1. Configurarea intervalului de masurare

O precizie mare a rezultatelor oferite de un multimetru digital poate fi obtinuta prin scaderea treptata a valorilor unui interval de masurare mare, selectat initial. Unele modele de multimetre digitale ofera posibilitatea selectarii manuale a intervalului, cu ajutorul unei rotite gradate cu valori presetate, avand urmatoarele intervale: 1.000 V, 200 V, 20 V, 2 V si 200 mV. Valoarea intervalului de masurare este determinata de voltajul maxim de folosire in siguranta a multimetrului digital.

2. Calibrarea periodica a multimetrului digital

Calibrarea reprezinta un proces deosebit de important pentru afisarea unor rezultate precise, in urma masuratorilor. Majoritatea producatorilor de aparate de masura si control ofera garantia unui anumit nivel de precizie pe un termen limitat de timp, cel mai des intalnit fiind de un an. Dupa acest interval, multimetrul digital poate iesi din limitele de precizie garantate si poate afisa rezultate incorecte. De aceea, multimetrul trebuie calibrat o data la 12 luni.

3. Utilizarea multimetrului digital doar in anumiti parametri de temperatura si umiditate

Folosirea multimetrului digital nu este recomandata cand valorile umiditatii si ale temperaturii ambientale depasesc limitele pentru care a fost conceput aparatul. Ecranele de afisaj, in special cele LCD, nu functioneaza corespunzator la temperaturi prea ridicate sau prea scazute. Astfel, pentru a beneficia de o precizie cat mai mare a multimetrului digital, este recomandata folosirea acestora la temperaturi intre 20 si 55 de grade Celsius, atat la interior, cat si la exterior. In plus, daca umiditatea relativa depaseste procentul de 80%, precizia multimetrelor digitale va scadea foarte mult.

Fluke, unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente de masura de calitate, oferta multimetre digitale de top, a caror precizie maxima poate fi atinsa in intervalul de temperatura 18-28 de grade Celsius, cu un nivel admis de umiditate scazut. Ronexprim, cel mai mare distribuitor de multimetre digitale Fluke pe piata din Romania, este de 26 de ani o prezenta constanta pe piata romaneasca de aparatura de masura si control, echipamente de cantarire electronica si echipamente analitice de laborator.

Autor, Sursa

Autor: Ronexprim
Sursa: Multimetru digital

Cuvinte cheie

multimetru digital

Etichete

Statistici

Data articol: 03 Nov 2017
Data adaugarii: 03 Nov 2017, ora 09:39
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 660 din total vizualizari: 660
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.