Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: In Romania, activitatea de voluntariat este vazuta ca fiind o activitate extra, care tine mai mult de timpul liber al unei persoane si nu de exercitarea unei meserii cu profesionalism. Aceasta practica este foarte benefica, atat pentru dobandirea unor cunostinte legate de viata...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16445)

Importanta voluntariatului in dezvoltarea personala si profe

Articol: Importanta voluntariatului in dezvoltarea personala si profe

28 february 2018, articol adaugat la 28 february 2018, ora 12:57

In Romania, activitatea de voluntariat este vazuta ca fiind o activitate extra, care tine mai mult de timpul liber al unei persoane si nu de exercitarea unei meserii cu profesionalism. Aceasta practica este foarte benefica, atat pentru dobandirea unor cunostinte legate de viata personala, cat si de cea profesionala.

Voluntariatul ajuta foarte mult la dezvoltarea abilitatilor necesare pentru practicarea unei meserii. Munca de echipa, capacitatea de comunicare, de a gestiona diferite resurse si multe alte abilitati obtinute in cadrul stagiilor de voluntariat sunt doar cateva dintre cele cerute la un interviu de angajare.

Din ce in ce mai multi angajatori pun tot mai mult pret pe activitatile de voluntariat pe care le considera un plus al angajatilor. Tinerii se implica din ce in ce mai mult in activitati de acest gen pentru a se pregati din timp pentru o anumita cariera, dar si pentru a-si consolida personalitatea.

Pe de alta parte, acestia se arata tot mai interesati de reteaua de contacte pe care o dezvolta in cadrul stagiilor si care le poate fi extrem de utila intr-o viitoare cariera.

Voluntarii pot fi de orice varsta, categorie sociala, etnie, opinie politica, deoarece, pentru a participa la un un stagiu de voluntariat sau pentru a face parte dintr-o anumita organizatie de voluntariat, nu sunt impuse anumite conditii de acest fel si nici nu sunt cerute unele calificari prealabile.

Voluntariatul este un proces de invatare in care voluntarul dobandeste numeroase cunostinte pentru a putea interactiona cu folos intr-un anumit mediu social. Numeroase asociatii si insasi societatea incurajeaza implicarea tinerilor si nu numai, in activitati de voluntariat, deoarece acestea constituie o oportunitate foarte buna de dezvoltare personala si profesionala.

In cadrul activitatilor de voluntariat, membrii isi dezvolta o perspectiva noua asupra vietii si devin capabili sa distinga binele de rau, dar si sa identifice oportunitatile cu care se confrunta in societate. Voluntariatul este la randul sau o forma de lucru, prin care tinerii isi dovedesc utilitatea.

Angajatorii sunt din ce in ce mai interesati de acest aspect atunci cand vine vorba de recrutare. Acestia marturisesc faptul ca voluntariatul este un atuu de care tin cont in procesul de angajare.

Ei se arata de-a dreptul incantati de modul in care voluntarii gandesc, de felul in care s-au implicat in viata comunitatii, precum si de increderea cu care isi promoveaza ideiile.

Cunoasterea este cea mai la indemana resursa a succesului, iar voluntariatul reprezinta un instrument prin care tinerii pot ajunge sa se dezvolte si sa contribuie la dezvoltarea lor si a societatii din care fac parte.

Autor, Sursa

Autor: nespecificat
Sursa: Oportunitate profesionala

Cuvinte cheie

profesional, dezvoltare

Etichete

Statistici

Data articol: 28 Feb 2018
Data adaugarii: 28 Feb 2018, ora 12:57
Ultima actualizare: 13 Mar 2018, ora 10:10
Vizualizari in ultimele 30 zile: 1108 din total vizualizari: 1108
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.