Desi sunt primii care ar avea de beneficiat de pe urma tigarii electronice, fumatorii par sa nu fie prea bine informati in privinta acestui dispozitiv. Nici nu este de mirare, avand in vedere ca articolele anti-tigara electronica si zvonurile false vehiculate in mass-media au dus la o dezinformare care avantajeaza in mod cert companiile producatoare de tutun si cele din industria farmaceutica. Daca esti fumator, citeste mai departe si afla trei lucruri pe care ar trebui sa le stii despre tigara electronica, in ciuda faptului ca Big Tobacco incearca sa ti le ascunda:
1. Tigara electronica este mult mai putin daunatoare decat tigarile clasice
In mass-media circula multe zvonuri nefondate conform carora vaporii de tigara electronica ar fi chiar mai nocivi decat fumul de tigara. Insa, pana in prezent, nu a fost efectuat nici macar un studiu care sa demonstreze stiintific aceasta afirmatie. In schimb, exista numeroase cercetari care au ajuns la concluzia ca tigara electronica este cu 95% mai sigura pentru organismul uman decat tutunul.
Concluziile la care au ajuns oamenii de stiinta sunt in mod evident, mult mai credibile decat parerile neavizate ale unor institutii si companii care au interese economice clare si tocmai de aceea militeaza pentru interzicerea tigarii electronice. Din pacate, costurile sunt imense, deoarece fumatul este responsabil cu pierderea a milioane de vieti anual.
2. Tigara electronica te ajuta sa economisesti sume considerabile de bani
Multi fumatori se uita la pretul unei tigari electronice si il compara cu pretul unui pachet de tigari, ajungand la concluzia ca nu merita investitia. Din start, fac o comparatie care nu are nicio validitate. Iata de ce:
Un pachet de tigari este un produs consumabil, pe cand o tigara electronica este un dispozitiv cu durata de viata mare, in care merita sa investesti. In prezent, o tigara electronica pentru incepatori costa aproape 100 lei, iar consumabilele (rezistente si e-lichid) ajung la un cost lunar total mediu de 50 lei. Asadar, un fost fumator de 1 pachet pe zi, care ar fi cheltuit aproape 500 lei lunar pe tigari, isi amortizeaza investitia initiala in dispozitiv si in consumabilele din prima luna dupa numai o saptamana. Incepand cu a doua luna, singurele costuri raman cele cu consumabilele, acest lucru insemnand ca un utilizator de tigara electronica cheltuie cu pana la 80% mai putin decat un fumator.
3. Milioane de vaperi au reusit sa renunte definitiv la fumat cu ajutorul tigarii electronice, fara a mai trece prin chinurile sevrajului de nicotina
Orice fumator o poate confirma: renuntarea la fumat nu e un lucru usor. Metodele alternative de livrare a nicotinei precum plasturii sau gumele cu nicotina esueaza de cele mai multe ori, deoarece nu sunt construite sa ofere experienta senzoriala pe care o tigara electronica o ofera.
Tigara electronica iti ofera libertatea de a te bucura de un tabiet cu care te identifici, fara a te mai expune la substantele cancerigene ce se regasesc in in fumul de tigara. In plus, poti alege concentratia de nicotina si aromele preferate, pe piata existand o diversitate uluitoare de lichide pentru tigara electronica.