Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Daca locuiesti intr-o zona rurala si nu ai acces la canalizare, singura modalitate de tratare a apelor uzate este montarea unei fose septice ecologice. Inainte de a apela la o firma specializata in comercializarea acestor produse, trebuie sa stii ca exista anumite legi in vigoare, care...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16524)

Ce trebuie sa stii despre fose septice ecologice?

Articol: Ce trebuie sa stii despre fose septice ecologice?

31 march 2016, articol adaugat la 31 march 2016, ora 12:23

Daca locuiesti intr-o zona rurala si nu ai acces la canalizare, singura modalitate de tratare a apelor uzate este montarea unei fose septice ecologice. Inainte de a apela la o firma specializata in comercializarea acestor produse, trebuie sa stii ca exista anumite legi in vigoare, care reglementeaza acest domeniu, pe care trebuie sa le respecti.

Asa ca cei care vor sa-si instaleze o fosa septica ecologica in curtea lor, trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Fosele trebuie montate la o distanta de minim 5 metri fata de locuinta proprie si la minim 10 metri fata de cea a vecinilor.

2. Campul de drenaj trebuie amplasat la cel putin 30 de metri de sursele de apa, iar distanta dintre tevi si panza freatica trebuie sa fie de minim 2 metri.

Ce trebuie sa stie proprietarii de fose septice ecologice despre felul in care ele functioneaza:

- Rezervoarele care se ingorapa in pamant au doua compartimente, in care are loc procesul de epurare a deseurilor menajere. In primul compartiment, datorita gravitatiei, materia solida se depune pe fundul rezervorului, formand namolul, iar grasimile se ridica la suprafata formand spuma, la mijloc ramanand lichidul. Aici, are loc un proces de fermentatie, adica de descompunere a solidelor cu ajutorul bacteriilor anaerobe, in urma caruia se elibereaza gaze. Ele trebuie eliminate prin diverse gauri de aerisire. Solidele din fose isi reduc foarte mult volumul, dar tot este nevoie de vidanjare periodica pentru a scapa de surplus.

- Bacteriile anaerobe din fosele septice nu pot digera diverse produse de igiena personala, asa ca este recomandat sa arunci la gunoi servetelele umede, absorbantele, scutecele de unica folosinta, litiera pisicii, prezervativele etc. Nici zatul de cafea, uleiurile sau resturile alimentare aruncate in chiuveta nu pot fi descompuse corespunzator de bacteriile din fosa septica, asa ca ele trebuie eliminate in cosul de gunoi. In caz contrar, exista riscul ca instalatia sanitara sa se infunde si sa te trezesti cu o refulare a lichidelor in locuinta. In plus, poti afecta procesul de tratare a apelor uzate din gospodarie, care are loc in rezervor sau chiar sa cauzezi o defectiune a fosei.

- Proprietarii de fose septice ecologice mai trebuie sa stie ca acestea trebuie sa fie inchise ermetic, deoarece bacteriile anaerobe traiesc doar in lipsa aerului. In plus, ele trebuie sa beneficieze de o temperatura pozitiva constanta, asa ca trebuie ingropate sub adancimea de inghet. Altfel, bacteriile anaerobe isi incetinesc activitatea, iar acest lucru poate afecta calitatea apei la iesire.

- Cel de-al doilea compartiment din fosa septica ecologica se mai numeste si camera de limpezire, unde are loc a doua etapa de epurare a lichidelor din locuinta.

- Dupa ce apa iese din interiorul foselor, ea ajunge in campul de drenaj, unde are loc ultima etapa de tratare, cu ajutorul bacteriilor aerobe din sol.

- Dupa montajul foselor septice, este foarte important ca proprietarii sa se ocupe si de mentenanta si vidanjarea acestora si sa nu astepte sa apara mirosurile urate, balti in curte sau refulari in locuinta pentru a actiona.

Pentru mai multe sfaturi si informatii legate de fose septice ecologice, poti intra pe site-ul Fosa-Eco. Aici, vei invata tot ceea ce vrei sa stii despre felul in care ele functioneaza, ce ai de facut pentru a le mari durata de viata si unde gasesti cele mai bune produse si servicii din domeniu. Apeleaza cu incredere la compania noastra, care, pe langa comercializarea de fose septice cologice, presteaza servicii de montaj, intretinere si service fose, la preturi foarte bune. Mai mult, ofera livrare gratuita tuturor clientilor din Bucuresti si din zonele limitrofe.

Autor, Sursa

Autor: Fosa-Eco.ro
Sursa: Fose septice ecologice

Cuvinte cheie

fosa septica ecologica, fosa septica, fosa ecologica, fose ecologice, fose septice ecologice, fose septice, fose septice bucuresti, montaj fosa septice

Statistici

Data articol: 31 Mar 2016
Data adaugarii: 31 Mar 2016, ora 12:23
Ultima actualizare: 31 Mar 2016, ora 12:26
Vizualizari in ultimele 30 zile: 808 din total vizualizari: 808
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.