Iata o intrebare fundamentala, care framanta de foarte multa vreme omenirea, la care oamenii de stiinta incearca din rasputeri sa gaseasca un raspuns cat mai pertinent cu putinta, care sa ii multumeasca in egala masura atat pe specialisti, dar si pe oamenii obisnuiti.
In prezent, informatiile tot mai exacte despre anatomia si fiziologia creierului, despre acele parti ale acestuia care contribuie la aparitia imaginilor sunt de mare ajutor in gasirea rezolvarii la aceasta problema spinoasa.
Multi cred ca visam toata noaptea, cand de fapt nu e asa. Ni se pare ca visul dureaza mai mult deoarece creierul proceseaza informatiile cu viteza incredibila, iar multitudinea de imagini derulate da impresia ca visam multa vreme.
Desi de cele mai multe ori ni se pare ca visam intreaga noapte, un vis nu depaseste ca durata medie 15 minute.
Un vis poate sa dureze de la cateva secunde si pana la aproximativ 20-30 de minute. Multe dintre persoane au intre 3 si 5 vise pe noapte. Cei mai creativi pot sa aiba chiar mai multe, ceea ce poate sa fie extrem de distractiv uneori.
Conform datelor obtinute pana in prezent, visele vizibile apar numai in timpul somnului rapid, iar la trezire ele raman in memoria persoanei o perioada mai lunga sau mai scurta, putand astfel ca sa fie povestite partial sau, uneori, aproape in intregime.
In timpul somnului se produc numeroase schimbari in organismul uman, procesele de descompunere a diferitelor substante sunt incetinite, iar regenerarea este intensificata.
Inainte de aparitia somnului s-a constatat stiintific scaderea gradului de atentie si ritm cardiac, scaderea secretiei glandelor salivare si lacrimale, precum si aparitia altor semne caracteristice, precum ar fi cascatul.
Formarea viselor este un proces legat foarte strans de anumite structuri ale sistemului nervos central.
Continuarea, pe Charmy.ro