Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Pregatirile pentru Campionatul European de Fotbal din 2020, la care Bucurestiul va organiza patru meciuri, sunt in plina desfasurare, iar acestea presupun, printre altele, demolarea si reconstructia Stadionului "Valentin Stanescu", mult mai cunoscut sub numele de Giulesti. Arena...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16442)

3 momente istorice de pe "Giulesti" la care au fost martore tortele de stadion

Articol: 3 momente istorice de pe "Giulesti" la care au fost martore tortele de stadion

04 february 2019, articol adaugat la 04 february 2019, ora 13:22

Pregatirile pentru Campionatul European de Fotbal din 2020, la care Bucurestiul va organiza patru meciuri, sunt in plina desfasurare, iar acestea presupun, printre altele, demolarea si reconstructia Stadionului "Valentin Stanescu", mult mai cunoscut sub numele de Giulesti. Arena legendara pe care joaca Rapidul a fost inaugurata in 1939 si modernizata in 2003, avand ultima oara 19.100 de locuri. Suporterii giulesteni sunt printre cei mai patimasi din tara, din arsenalul lor facand parte fulare, tricouri, steaguri, tobe, torte stadion, dar si celebrele scandari si cantece ale galeriei.

Intrucat vechiul Giulesti se pregateste sa moara, chiar in timp ce Rapidul renaste si este aproape sa revina in elita fotbalului romanesc, ne-am decis sa iti reamintim trei momente emblematice de pe acest stadion, la care au fost martori zeci de mii de spectatori, milioane de telespectatori, dar si cei 22 de jucatori din teren si miile de torte de stadion aprinse in peluze si tribune.

1. Imnul Rapidului

Chiar daca nu vorbim despre un moment unic, intrucat are loc la fiecare meci al Rapidului de pe teren propriu, intonarea imnului echipei giulestene este momentul cel mai incarcat din punct de vedere emotional si simbolistic.

In momentul in care cele doua echipe patrund pe teren, iar din boxe incep sa rasune acordurile piesei scrise de Adrian Paunescu si interpretate de Victor Socaciu, suporterii aprind tortele de stadion si incep sa cante in cor: "Suntem peste tot acasa, portile ni se deschid / Nu-i echipa mai frumoasa si iubita ca Rapid".

Melodicitatea si versurile acestui cantec, dar si ritualul intrarii echipelor in teren pe aceleasi acorduri de fiecare data, au facut ca inclusiv patronii echipelor rivale sa recunoasca faptul ca Rapid are cel frumos imn din fotbalul romanesc.

2. Sfertul romanesc din Cupa UEFA

In sezonul 2005-2006 al Cupei UEFA (actuala UEFA Europa League), a avut loc singurul duel dintre doua echipe romanesti in cupele europene, o performanta irepetabila, daca stam sa ne gandim ca in prezent formatiile noastre patrund rar chiar si in faza grupelor.

Rapid si Steaua au invins nume grele precum Hertha si Hamburg, respectiv Lens si Betis Sevilla si au ajuns sa se infrunte pentru un loc in semifinalele competitiei. Pe 30 martie 2006, s-au aprins tortele pe stadionul Giulesti, iar cele doua echipe s-au infruntat intr-un meci pentru istorie. S-a terminat 1-1, dupa ce ros-albastrii au deschis scorul in prima repriza, iar giulestenii au egalat in debutul partii secunde.

Returul, disputat o saptamana mai tarziu pe Stadionul "Lia Manoliu" (actuala Arena Nationala), s-a incheiat 0-0, consfintind calificarea Stelei in semifinale, gratie golului reusit in deplasare.

3. Meciul istoric Romania-Germania 5-1

Stadionul Giulesti nu a gazduit numai meciuri istorice ale Rapidului, ci si ale echipei nationale de fotbal. In 2004, Romania si Germania s-au intalnit intr-un meci amical cu un scor final neverosimil: 5-1 pentru tricolori.

Peste 10.000 de spectatori inarmati cu torte de stadion, fulare si tricouri galbene au fost martorii unei partide extraordinare reusite de nationala Romaniei, care la un moment dat a condus chiar si cu 5-0.

In concluzie, chiar daca Giulestiul a inceput sa fie demolat, cu siguranta istoria Rapidului va ramane in picioare, iar tortele de stadion ale suporterilor vor continua sa arda pe noua arena, mai mica, insa mult mai moderna.

Autor, Sursa

Autor: Ekopiro
Sursa: Torte stadion

Cuvinte cheie

torte stadion

Etichete

Statistici

Data articol: 04 Feb 2019
Data adaugarii: 04 Feb 2019, ora 13:22
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 1485 din total vizualizari: 1485
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.