Fascinata poveste LEGO porneste de la niste bucati foarte mici de plastic, numite granule, de diferite culori, transportate de catre niste camioane imense la fabrica de jucarii LEGO. Acolo, furtunele uriase aspira granulele si le redirectioneaza catre silozuri metalice de trei etaje. Exista 14 silozuri, iar fiecare dintre acestea poate sustine pana la 33 de tone de granule. De aici, micile parti de plastic sunt transportate prin tevi catre masinariile de modelare.
Aici, granulele sunt supraincalzite la o temperatura de aproximativ 450 grade Fahrenheit (230 grade Celsius), iar plasticul topit ajunge ulterior in matrice, niste recipiente mici care au forma viitoarelor jucarii LEGO. Poti sa-ti imaginezi tot acest proces prin prisma formelor pentru cuburile de gheata pe care le ai si tu acasa, in propriul frigider! Masinariile de modelare exercita o presiune de sute de tone, astfel incat figurinele LEGO sa capete o forma perfecta, fara neregularitati. Ulterior, acestea sunt racite si evacuate, tot acest proces avand loc in aproximativ 10 secunde!
Din cauza conditiilor foarte periculoase si a preciziei de care este nevoie, procesul de modelare este aproape in totalitate automatizat. Jucariile LEGO finisate ajung pe benzile rulante in cutii; atunci cand o cutie este plina, masinaria de modelare trimite un semnal radio catre una dintre camioanele robotizate care patruleaza pe holuri si sunt ghidate de catre canelurele trasate pe podeaua fabricii. Acestea incarca toate cutiile pline si le transporta catre o alta banda rulanta, unde urmeaza o alta etapa in procesul de fabricare.
Te-ai intrebat cum ar arata jucariile LEGO fara toate detaliile si decoratiunile foarte cool pe care le cunoastem cu totii? Urmatorul pas in procesul de productie se desfasoara in halele de asamblare, acolo unde sunt imprimate detaliile, iar piesele care contin mai multe parti sunt imbinate. Fetele, panourile de control, numerele, cuvintele si alte elemente decorative sunt printate pe jucariile LEGO de catre o imprimanta imensa. Unele piese, ca de exemplu picioarele in miniatura, sunt realizate din mai multe bucati care sunt realizate astfel incat sa se potriveasca perfect. Acestea sunt imbinate de catre o masinarie care exercita o presiune de cea mai inalta precizie.
In ultima etapa a procesului, piesele sunt reunite in seturi de jucarii LEGO complexe. Acestea pot avea sute de piese diferite, asa ca procesul trebuie sa fie rapid si precis. Cutiile se misca pe benzile rulante sub containerele care contin cate un singur tip de piese. Acestea se deschid si se inchid pentru a elibera un numar precis de piese in fiecare cutie. In final, operatorii impacheteaza cutiile, nu inainte de a adauga piese suplimentare si instructiunile de utilizare.
Iar daca te-ai intrebat de ce minifigurinele din seturile de jucarii LEGO sunt galbene, afla ca celebra companie isi doreste sa evite in acest fel preferentierea unor anumite rase si etnii. Avand aceasta culoare, minifigurinele pot primi din partea jucatorului orice tip de personalitate isi propune. Totusi, exista si seturile care se bazeaza pe anumite filme celebre, asa ca producatorii de jucarii LEGO au decis sa le pastreze autenticitatea si toate caracteristicile originale.
Acum ca stii cum anume sunt produse jucariile LEGO, este timpul sa dai startul unei aventuri pe cinste! Intra pe site-ul Toys123, alege-ti seturile preferate si creeaza-ti propria lume!