Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Prin Programul Casa Verde s-au montat in ultimii ani mii de instalatii solare si de panouri solare, dar cu toate acestea romanii inca nu stiu sa faca nici acum diferenta intre o instalatie solara presurizata sau una nepresurizata, si nici intre un panou solar presurizat sau unul...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16441)

Panou Solar Presurizat sau Nepresurizat? Ce sa-mi cumpar?

Articol: Panou Solar Presurizat sau Nepresurizat? Ce sa-mi cumpar?

08 april 2018, articol adaugat la 08 april 2018, ora 04:23

Prin Programul Casa Verde s-au montat in ultimii ani mii de instalatii solare si de panouri solare, dar cu toate acestea romanii inca nu stiu sa faca nici acum diferenta intre o instalatie solara presurizata sau una nepresurizata, si nici intre un panou solar presurizat sau unul nepresurizat . De ce? Simplu! Fiindca ignoranta celor care vand si a celor care cumpara au facut casa buna impreuna . Incercam acum impreuna, in cateva cuvinte sa facem putina lumina in acest domeniu pentru ca cel care doreste sa cumpere sa fie cat de cat informat pe ce arunca banii . Instalatia solara este acea instalatie care contine 3 componente esentiale: boiler solar cu 1/2/3 serpentine(sau mai multe in functie de caz), colector solar (1 sau mai multe) si grup solar de pompare cu automatizare (se poate executa si din mai multe piese pentru cine se pricepe). Acum, instalatiile solare sunt de doua feluri: presurizate si nepresurizate . In amandoua cazurile, presiunea la apa calda este constanta si egala cu cea rece . Diferenta este data de colector care poate fi sub presiune cu heat pipe sau nepresurizat cu circulatia agentului termic prin tuburile vidate . Aici vorbim de costuri, randament, dificultate de montaj, etc, cel mai bine va informati pe website-uri de specialitate cum ar fi istgrun.ro . La panouri solare, diferentele sunt mai evidente . Acestea sunt compacte (monobloc): boilerul este montat peste colector care la randul sau este cu suport inclus . In principiu nu au nevoie de automatizare (deci nu sunt dependente de energie electrica), dar se poate monta ca o optiune suplimentara . Mare lucru nu ajuta, dar ea exista pe piata . Diferentele intre cele doua modele de panouri solare (presurizate sau nepresurizate) sunt dupa cum urmeaza: Panoul solar nepresurizat se monteaza obligatoriu pe casa in cel mai inalt punc (la coama casei) apa de la el la robinet vine prin cadere, presiunea apei calde este data de gravitatie . Daca la acest model se sparge un tub vidat, acest tip de panou solar nu mai poate fi utilizat pana la inlocuirea acestei piese . Presiunea la apa calda/rece nu este constanta . Acest tip de panou solar poate fi utilizat doar in perioada martie-noiembrie . Panourile solare presurizate pot functiona tot timpul anului, pot fi montate la orice inaltime (inclusiv pe sol), presiunea apei calde/reci este egala si constanta, si spargerea unui tub vidat sau mai multe, nu influenteaza aproape deloc instalatia, ea putand functiona mai departe fara mari probleme pana la inlocuirea tuburilor . Acest tip de panou solar presurizat nu se goleste niciodata(este contraindicat acest lucru), chiar daca nu este utilizat intr-o anumita perioada a anului (vara sau iarna) acesta NU trebuie golit sub nici o forma . Costurile de intretinere pentru cele doua modele sunt mici, nesemnificative si instalarea lor nu face decat sa aduca beneficii bugetului dvs, mediului inconjurator . Preturile panourilor solare sut mici, amortizarea este rapida .

Autor, Sursa

Autor: IstGrun
Sursa: IstGrun

Video

 
 
 

Categorii

Cuvinte cheie

panouri solare, panou solar, pret, nepresurizat, colectoare solare, instalatie solara, boiler, automatizare solara

Statistici

Data articol: 08 Apr 2018
Data adaugarii: 08 Apr 2018, ora 04:23
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 1048 din total vizualizari: 1048
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.