Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: O intrebare actuala este daca au dreptul anagajatorii sa isi monitorizeze angajatii si in ce masura? Da, angajatorii pot monitoriza activitatea angajatilor in timpul programului de lucru. Avand in vedere ca aparatura tehica, precum calculatoarele, imprimatele, scanerele, sunt...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16442)

Au dreptul angajatorii sa monitorizeze angajatii?

Articol: Au dreptul angajatorii sa monitorizeze angajatii?

23 september 2011, articol adaugat la 23 september 2011, ora 13:44

O intrebare actuala este daca au dreptul anagajatorii sa isi monitorizeze angajatii si in ce masura? Da, angajatorii pot monitoriza activitatea angajatilor in timpul programului de lucru. Avand in vedere ca aparatura tehica, precum calculatoarele, imprimatele, scanerele, sunt proprietatea firmei, monitorizarea activitatii angajatilor este cu atat mai indreptatita.

Monitorizarea activitatii online a angajatilor este vazuta ca o metoda proactiva de combatere a potentialelor actiuni in instanta intreprinse de salariati impotriva companiei. Chiar daca pentru multi, monitorizarea este sinonima cu incalcarea dreptului la intimitate, totusi angajatorul are dreptul de a monitoriza activitatea, inclusiv e-mailurile, istoricul navigarii oe internet, fisierele downloadate. Toate actiunile de monitorizare intreprinse ar trebui incluse intr-un ghid al angajatului, care ar trebui sa contina informatii legate de ce activitate pe internet este permisa in cadrul compoaniei si in ce interval orar. Ideal ar fi ca organizatiile sa isi instruiasca angajatii in legatura cu pericolele de pe internet, felul in care acestea pot influenta negativ activitate acompaniei si cum pot fi prevenite si evitate.

Totusi, monitorizarea internetului ar trebui limitata doar la orele de program si se recomanda ca monitorizarea sa fie intrerupta in timpul pauzei de masa, pentru a permite angajatilor sa rezolve atunci problemele personale urgente, care altfel i-ar distrage de la munca in timpul programului.

Angajatorii si angajatii treuie sa ia in calculdiferenta esentiala dintre confidentialitate si interes personal personal atunci cand se trimit comunicatii electronice utilizand aparatura companiei. Deoarece informatia transmisa, cat timp este activa o politica de monitorizare, este proprietate firmei, angajatii nu se pot astepta ca aceasta sa isi pastreze caracterul privat, dar tine de bunul simt al angajatorului sa pastreze confidential caracterul mesajelor si sa discute in particular cu angajatul destinatar/expeditor al mesajelor daca este cazul.

Nu trebuie uitat ca in marea majoritate a cazurilor, monitorizarea este facuta de un program care urmareste anumite reguli de monitorizare. Administratorul creaza politicile de monitorizare care urmaresc si controleaza modul in care angajatii utilizeaza internetul. Angajatorul intervine doar in momentul in care programul semnaleaza o incalcare a politicilor de securitate sau in momentul in care observa ca anumiti angajati nu indeplinesc cerintele cerute de postul ocupat.

Intreg scopul monitorizarii este asigurarea firmei ca salariatii nu petrec un timp prea lung urmarind site-uri web fara legatura cu domeniul de activitate, ca nu se downloadeaza si/sau instaleaza malware pe calculatoarele companiei, ca nu se scurg date confidentiale, ca nu se intreprind activitati ilegale de orice fel din reteaua companiei.

Un studiu realizat de salary.com a concluzionat ca 64% din respondenti au recunoscut ca petrec pana intr-o ora zilnic cu activitati nelegate de serviciu, 22% petrec aproximativ doua ore, iar 14% petrec peste trei ore. Activitatea principala care consuma cel mai mult timp in mod neproductiv este navigatul pe Internet in scop personal, conform 48% din respondenti.

Pentru a impiedica angajatii sa mai piarda timpul la lucru se pot lua o serie de masuri, dar si acestea au mai mult sau mai putin succes in functie de domeniul de activitate al firmei:
1) inchiderea conexiunii la internet - acest lucru este dificil de realizat, deoarece majoritatea companiilor se bazeaza pe internet pentru a comunica cu clientii si furnizorii
2) interzicerea unor site-uri web ca de exemplu Facebook - din nou este o decizie greu de luat in primul rand deoarece site-ul de socializare nu este singurul pe care angajatii pierd timpul, iar in al doilea rand Facebook este utilizat ca mediu de comunicare si publicitate

Pentru rezolvarea problemelor legate de monitorizare exista software-ul de monitorizarea activitatii online a angajatilor WFilter de la IMFirewall. Cu ajutorul acestui software puteti monitoriza, filtra si bloca paginile web accesate de angajati. Blocarea internetului se poate face in functie de domeniul paginilor web, de adresa URL, de cuvinte cheie. WFilter va permite sa urmariti cine si cui trimite mesaje e-mail sau instant, blocati trimiterea de e-mail-uri cu atasament astfel ca niciun document nu poate parasi firma, blocati programele de instant messenging. In plus puteti opri doar anumite parti ale site-urilor web precum jocurile si functia de instant messenging din cadrul Facebook. Nu in ultimul rand WFilter poate fi setat pentru a bloca descarcarea si incarcarea pe Internet a fisierelor. Astfel calculatorul este protejat de virusi si malware care ar putea veni odata cu fisierele downloadate, iar compania este protejata impotriva programelor, muzicii si filmelor descarcate ilegal.

Pentru mai multe detalii despre WFilter vizitati http://www.intech.ro/wfilter/

Autor, Sursa

Autor: Ro Interactive
Sursa: nespecificata

Cuvinte cheie

wfilter, monitorizare, anagajati, calculator, retea, internet, blocare, restrictionare

Statistici

Data articol: 23 Sep 2011
Data adaugarii: 23 Sep 2011, ora 13:44
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 1279 din total vizualizari: 1279
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.