Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: In timpul verii, obiectivele fitness par a castiga o importanta mult mai mare decat in restul anului. Astfel, in lupta contra kilogramelor in exces, alergarea este poate printre cele mai eficiente activitati sportive pe care le poti alege, mai ales fiindca iti vei imbunatati simultan...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16443)

5 sfaturi pe banda de alergat pentru antrenamente sigure si eficiente!

Articol: 5 sfaturi pe banda de alergat pentru antrenamente sigure si eficiente!

09 august 2019, articol adaugat la 09 august 2019, ora 15:53

In timpul verii, obiectivele fitness par a castiga o importanta mult mai mare decat in restul anului. Astfel, in lupta contra kilogramelor in exces, alergarea este poate printre cele mai eficiente activitati sportive pe care le poti alege, mai ales fiindca iti vei imbunatati simultan starea generala de sanatate, aspectul corpului si conditia fizica. Pentru a te bucura de toate rezultatele urmarite, banda de alergat este solutia ideala, oferind conditiile si tot confortul necesar antrenamentelor cardio zilnice, motiv pentru care acest aparat fitness este preferat de milioane de oameni din intreaga lume.

Odata cu achizitionarea unui astfel de aparat, va fi nevoie sa adopti o dieta care sa sustina efortul in mod corespunzator si sa asiguri o frecventa buna a antrenamentelor (un minimum de 3 antrenamente pe saptamana) pentru a te bucura de progres. Practic, cu cat vei acorda mai multa importanta stilului de viata si programului de exercitii, cu atat rezultatele obtinute in urma solicitarii fizice vor fi mai multumitoare. Pe langa aspectele evidentiate mai sus, exista multi factori care pot influenta progresul sportiv si, in cazul in care nu te informezi corect, nu vei sti ce sa modifici sau cum sa procedezi pentru a te bucura de sesiuni cu adevarat eficiente pe banda de alergat. Tocmai de aceea, specialistii in fitness de la Sport-Mag iti vor oferi cateva detalii in acest sens.

Postura de alergare si pozitionarea pe suprafata de alergat
Desi miscarile pe care le implica alergarea sunt naturale, efectul maxim este garantat numai daca reusesti sa controlezi perfect pozitia. In timpul antrenamentelor pe banda de alergat, mainile trebuie indoite la 90 de grade si aduse cel mult pana la nivelul ochilor, iar pasii nu trebuie sa fie nici prea mici, nici prea mari, astfel incat sa poti rula corect toata talpa. Mai mult, va trebui sa controlezi si modul in care folosesti suprafata de alergare. Incearca sa pasesti pe mijlocul benzii, astfel incat sa nu ajungi niciodata prea in spate, prea in fata sau in lateral.

Control asupra respiratiei
Unele antrenamente cardio pot depasi 60 de minute, iar multe persoane au gresitul obicei de a conversa pentru a alunga plictiseala. In situatia in care te plictisesti pe banda de alergat, cu siguranta nu soliciti corpul precum ar trebui. Daca te antrenezi corespunzator, in schimb, mentinerea unui ritm constant al respiratiei pe toata durata exercitiului se va dovedi esentiala pentru sustinerea efortului depus. Cea mai buna recomandare este, asadar, sa eviti cu orice pret dialogul, fie ca este cu persoana de langa sau la telefon.

Inclinatia suprafetei
Ritmul in care slabesti este direct proportional cu efortul pe care il depui pe durata sesiunilor de antrenament pe banda de alergat. Pentru a putea progresa de la un antrenament la altul, incearca sa maresti periodic inclinatia suprafetei de alergare. Acest demers va favoriza o buna solicitare a musculaturii, iar o inclinare de peste un grad te va proteja si de accidentarile la nivelul gambei.

Programele de exercitii
Majoritatea modelelor de banda de alergat iti vor oferi o multitudine de rutine si programe de antrenament ce implica varietate si sunt structurate in functie de gradul de efort sau obiectivele pe care le poti atinge. Daca vrei sa iti pastrezi interesul si entuziasmul pentru sport, alternarea exercitiilor si metodelor de antrenament poate fi solutia. Poti opta, asadar, pentru provocarile sportive oferite de rutinele de tip Tabata si HIIT. Acestea sunt compuse din intervale scurte de efort intens intercalate cu altele de efort redus cu scopul de a-ti solicita corpul la capacitate maxima si de a forta metabolismul sa arda caloriile intr-un ritm accelerat.

Diminuarea riscului de accidentare
Ai ales sa faci sport pentru a-ti imbunatati sanatatea, astfel incat primul lucru de care va trebui sa te asiguri este ca nu vei fi supus riscului de accidentare. Daca vrei sa eviti evenimentele neplacute ce te pot opri din acest parcurs sportiv, asigura-te ca absolut toate antrenamentele tale pe banda de alergat sa includa cele doua etape obligatorii: incalzirea si revenirea dupa efort. Asadar, 5 minute pentru fiecare perioada vor fi suficiente pentru a preveni accidentarile.

Autor, Sursa

Autor: Sport-Mag
Sursa: Sport-Mag

Cuvinte cheie

banda de alergat

Etichete

Statistici

Data articol: 09 Aug 2019
Data adaugarii: 09 Aug 2019, ora 15:53
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 403 din total vizualizari: 403
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.