Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Astepti in curand un baiat si nu te-ai hotarat inca in privinta numelui? Nu stii ce prenume sa-i pui si cauti surse de inspiratie? Ne-am gandit sa-ti oferim astazi cateva exemple de nume de baieti biblice pe care le poti alege pentru copilul tau. Numele biblice au o semnificatie...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16439)

10 nume biblice de baieti pe care le poti pune copilului tau

Articol: 10 nume biblice de baieti pe care le poti pune copilului tau

13 january 2020, articol adaugat la 13 january 2020, ora 14:21

Astepti in curand un baiat si nu te-ai hotarat inca in privinta numelui? Nu stii ce prenume sa-i pui si cauti surse de inspiratie? Ne-am gandit sa-ti oferim astazi cateva exemple de nume de baieti biblice pe care le poti alege pentru copilul tau.

Numele biblice au o semnificatie aparte, aducand bucurie, pace si iubire in familia celor care le poarta. Iata mai jos 10 dintre cele mai des intalnite nume biblice pentru baieti. Poti alege si tu unul dintre acestea pentru a-l pune copilului tau.

1. Ioan - mila si dragostea lui Dumnezeu
Ioan este printre cele mai cunoscute nume biblice de baieti. Este cunoscut faptul ca acesta este un nume sfant, dupa cel al lui Ioan Botezatorul. Este un nume ce semnifica milostenia si darnicia, dar si mila si iubirea neconditionata a lui Dumnezeu pentru oameni.

2. Matei - darul lui Dumnezeu
Matei provine din ebraicul Matihjah, care inseamna dar divin. Este semnificatia darului lui Dumnezeu pentru oameni. Poate fi interpretat ca fiind "omul daruit de Dumnezeu" sau "darul lui Dumnezeu".

3. Gabriel - Dumnezeu este puternic
Gabriel are un sens etimologic vast. El semnifica puterea, bunavointa si milostenia. Poate fi interpretat ca: "Dumnezeu este puternic" sau "Dumnezeu este puterea mea". El provine din ebraicul Gavriil.

4. Daniel - Judecatorul lui Dumnezeu
In Vechiul Testament Daniel, din ebraica Daniyyel, este unul din fii lui Iacob. Este deseori interpretat ca fiind "cel ce a judecat" sau "Dumnezeu este Judecatorul meu". Este un nume extrem de des intalnit, fiind agreat de toate popoarele crestine.

5. David - cel iubit
Se presupune ca insusi Iisus descinde din David, in Vechiul Testament David fiind unul dintre cele mai iubite personaje. Este un nume derivat din ebraica, insa intalnit si in cadrul poporului roman.



6. Adam - primul om
Adam este echivalentul cuvantului om in limba ebraica veche. Este semnificativ pentru Biblie, fiind primul om nascut pe pamant. Unul dintre cele mai des intalnite nume in limba engleza, este des utilizat si de catre alte popoare. Se intalneste chiar si in cadrul familiilor moderne, care doresc un nume dragut pentru copil.


7. Adrian - inceputul
Adrian este un nume ce semnifica inceputul. Poate fi interpretat ca semnificand inceputul lumii sau poate locul cel dintai, locul nasterii, originea omenirii. Este si cuvantul de baza din care deriva alte nume precum Adi, Adina.

8. Andrei - curajul
Andrei are o orginie si in limba greaca, Andreas fiind numele ce semnifica barbatia, curajul. Insa acest nume a patruns in limba latina si in cea romana tot din ebraica, acolo unde Andrei este unul din cei 12 apostoli, fiind considerat special.

9. Luca - aducator de lumina
Luca este si el unul dintre cei 12 apostoli, fiind un nume sfant. Are si corespondent in greaca, Lukas, fiind un nume aducator de noroc. El poate fi interpretat ca aducator de lumina, fiind derivat din cuvantul "lucere" - latinul pentru "a straluci". In Roma Antica, doar copiii ce erau nascuti la rasaritul soarelui primeau acest nume.

10. Stefan - coroana
Cuvantul "stephanos" care inseamna coroana, cununa pare sa reprezinte originea numelui Stefan. Este un nume nobil, caracteristic pentru razboinicii lumii antice. Asemanarea cu Stefan cel Mare si Sfant in Romania poate duce cu gandul la curaj, credinta si tarie.

Autor, Sursa

Autor: Claudiu
Sursa: Lumea lui Junior

Cuvinte cheie

nume, nume copii, nume biblice, nume baieti, nume de baieti biblice, nume de copii

Statistici

Data articol: 13 Jan 2020
Data adaugarii: 13 Jan 2020, ora 14:21
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 395 din total vizualizari: 395
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.