Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Li se intampla tuturor soferilor la un moment data, ca intr-o zi, cand vor sa plece spre locul de munca, masina sa nu mai porneasca. Primul lucru pe care si-l spun este "a murit bateria", moment in care unii se chinuie sa o reinvie cu impulsuri electrice, iar altii sa caute una noua. De...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16441)

Tot ce trebuie sa stii despre bateriile auto

Articol: Tot ce trebuie sa stii despre bateriile auto

20 june 2017, articol adaugat la 20 june 2017, ora 11:48

Li se intampla tuturor soferilor la un moment data, ca intr-o zi, cand vor sa plece spre locul de munca, masina sa nu mai porneasca. Primul lucru pe care si-l spun este "a murit bateria", moment in care unii se chinuie sa o reinvie cu impulsuri electrice, iar altii sa caute una noua. De regula, bateriile auto nu mai fac contact la temperaturi foarte scazute, insa nu este singurul motiv. De cele mai multe ori, acestea nu sunt intretinute corect si schimbate o data la trei sau patru ani.

Daca esti in cautarea unei baterii auto noi, acest articol iti va fi de mare folos. Noi iti oferim informatii pretioase despre cum sa iti alegi una potrivita masinii pe care o ai, precum si cateva sfaturi despre cum ii poti prelungi durata de viata.

Alegerea marcii de baterii auto. Asta tine, in primul rand, de afinitatea ta fata de un brand si de bugetul pe care il ai disponibil. Printre cele mai cunoscute marci, la care romanii apeleaza cu incredere, se numara Varta, Rombat, Bosh, Caranda si Banner.

Bateriile auto sunt catalogate in functie de capacitate. Pentru a fi sigur de modelul pe care urmeaza sa il achizitionezi, iti recomandam sa consulti manualul automobilului. Capacitatea unei baterii auto se masoara in Ah/ora, iar modelele au etichete care indica si capacitatea de stocare a electricitatii. Ne permitem sa iti oferim un sfat: daca folosesti aerul conditionat, geamurile electrice si radioul de fiecare data cand pleci la drum, alege o baterie auto cu o capacitate putin mai mare (maximum 30%).

De unde se pot achizitiona bateriile auto originale? O poti face atat online sau la centrele de vanzare a pieselor auto (este cel mai indicat). Acolo vei gasi consilieri de vanzare a acumulatorilor auto care te vor indruma spre capacitatea de care ai nevoie. De cealalta parte, bateriile auto achizitionate de pe site-uri au avantajul de a fi livrate direct la domiciliu si unele ofera montaj gratuit.

Garantia. Este foarte important sa citesti cu atentie indicatiile cu care vin bateriile auto: cum se monteaza, detalii despre intretinere, regimul de incarcare si care sunt situatiile in care garantia nu acopera daunele.

Montajul bateriilor auto. Desi poti gasi sfaturi pentru montajul acesteia, noi iti recomandam sa mergi la cineva calificat. La modelele noi de autoturisme va trebui inserat un cod pe care il gasesti in manualul autoturismului pentru ca radioul si computerul de bord sa functioneze. Daca alegi sa montezi singur bateriile auto, se pot produce scurt circuite sau avarii la sistemul electronic al masinii, pe care garantia nu le va acoperi.

Achizitionezi bateriile auto potrivite si ai 10% reducere, in baza Hotararii de Guvern HG 1132/2008, care mentioneaza ca trebuie predata bateria auto veche in vederea reciclarii.


Daca vrei sa prelungesti viata bateriilor auto, iata ce trebuie sa faci:
 nu opri masina la semafor sau cand stationezi mai putin de 3 minute;
 evita sa folosesti radioul sau geamurile electrice atunci cand masina nu este pornita - in caz contrar, bateriile auto se pot scurt circuita;
 indiferent de tipul bateriilor auto, trebuie sa verifici tensiunea regulat - aceasta trebuie sa fie cel putin 12, 5 volti;
 bateriile auto trebuie sa aiba suprafata curata;
 daca nu circuli iarna cu masina, este foarte important sa o pornesti la cateva zile - astfel, bateriile auto sunt protejate impotriva coroziunii.

Autor, Sursa

Autor: VrumAuto
Sursa: Baterii auto

Cuvinte cheie

baterii auto

Etichete

Statistici

Data articol: 20 Jun 2017
Data adaugarii: 20 Jun 2017, ora 11:48
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 766 din total vizualizari: 766
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.