Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Calcatul este folosit pentru a indeparta cutele articolelor fabricate din materiale textile. Procesul este folosit pentru a le da acestora un aspect placut si ingrijit. Temperatura la care se realizeaza calcatul variaza intre 180 si 220 grade Celsius. Calcatul slabeste legaturile...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16438)

Cum sa folosesti o statie de calcat precum un profesionist?

Articol: Cum sa folosesti o statie de calcat precum un profesionist?

11 december 2019, articol adaugat la 11 december 2019, ora 16:20

Calcatul este folosit pentru a indeparta cutele articolelor fabricate din materiale textile. Procesul este folosit pentru a le da acestora un aspect placut si ingrijit. Temperatura la care se realizeaza calcatul variaza intre 180 si 220 grade Celsius.

Calcatul slabeste legaturile dintre moleculele materialelor prin incalzire. O parte dintre ele necesita umezire. Cat timp acestea sunt calde, greutatea fierului de calcat indeparteaza cutele, indreptand astfel hainele. Noua forma ramane constanta odata cu racirea lor.

Pentru calcat ai nevoie doar de un fier si o masa de calcat. Firmele comerciale de curatat haine folosesc o statie de calcat care este conceputa special pentru a rezista la folosirea zilnica, pentru o perioada indelungata.

Ce face diferenta intre profesional si standard?

Talpa unui fier de calcat modern poate fi facuta, in general, din ceramica, otel inoxidabil sau titan. Toate sunt conductoare bune pentru caldura. Aceasta este distribuita pe toata suprafata talpii in mod egal, dar fiecare material are beneficii specifice. Ceramica impiedica aparita curentului static, prevenind micile accidente provocate din cauza acestuia. Previne si lipirea sau arderea rapida a hainelor la temperaturi mari. Otelul inoxidabil este foarte durabil, nefiind nevoie sa-l schimbi des. Suprafata acestuia se curata foarte usor, reducand timpul necesar calcatului. Titanul este rezistent la uzura, deci poate fi folosit mai des fara sa se degradeze, si are o greutate mai mica, fiind folosit mult mai usor.

Masa de calcat https: //vaella.ro/calcat-curatat/mese-calcat-profesionale are o suprafata dreapta care faciliteaza indreptarea hainelor prin calcat. In general este formata din trei parti cu roluri diferite. Varful rotunjit care usureaza calcarea manecilor. O suprafata dreptunghiulara pe care se calca restul hainelor si o zona special conceputa pentru asezarea fierului sau, in cazul firmelor comerciale, o statie de calcat. Mesele moderne pot avea si alte functii precum aspirarea aerului cald pentru a raci mai repede hainele. Ele sunt compuse dintr-o placa metalica deasupra careia se pune burete apoi se acopera cu o tesatura rezistenta la temperaturi mari.

Un calcat corect si eficient

Calcatul are mici reguli sau sfaturi pentru a nu deteriora hainele sau a provoca arsuri. In timp ce fierul se incalzeste pregateste masa de calcat si un prosop mai vechi. Este periculos sa te plimbi cu fierul incins prin casa.

Sorteaza hainele dupa materialul din care sunt fabricate. Unele pot necesita o temperatua mai mare sau trebuie calcate diferit. Incepe cu cele care se calca la temperaturi mici. Pentru hainele din lana si dantela trebuie sa introduci un prosop umed intre fier si haine. Aceste materiale sunt foarte inflamabile si pot lua foc rapid la contactul cu fierul incins. Ai grija ca prosopul sa fie doar umed, nu plin cu apa. Poti verifica din ce material este facuta haina daca te uiti pe eticheta.

Bumbacul si materialele concepute din poliester trebuie umezite inainte sa fie calcate. Acest proces este necesar la slabirea legaturilor dintre moleculele materialului si permite indreptarea usoara a hainelor. Hainele facute din materialele precum inul, matasea si satinul trebuie intoarse pe dos. Acestea au o suprafata delicata care se poate deteriora foarte usor, capatand un aspect ars.

Calcatul profesional, ce trebuie sa stii?

Calcatul este procesul finalpentru firmele de curatat haine. Deoarece cantitatea hainelor care trebuie calcate este mare si produsele disponibile pe piata se defectau foarte repede, a aparut nevoia unor instrumente profesionale pentru firme, acestea ajutandu-le sa-si creasca eficienta si calitatea serviciilor pe care le ofera.

Un fier de calcat casnic poate fi folosit doar o perioada scurta in fiecare zi. Intreprinderile au nevoie sa-l foloseasca minim 8 ore pe zi. Acesta s-ar defecta foarte repede pentru ca nu a fost proiectat sa reziste la o folosire constanta pentru o perioada asa lunga.

O firma de curatat haine are neaparat nevoie de o https: //vaella.ro/calcat-curatat/statii-profesionale-calcat/"> statie de calcat. Acestea au aparut pentru a creste randamentul firmelor prin scaderea timpului necesar calcarii. Rezista la o utilizare constanta si pot fi mereu tinute la temperaturi mari pentru a putea fi folosite in orice moment. Pentru a facilita si mai mult acest proces au aparut mesele de calcat electrice. Acestea au o functie care aspira aburul facilitand racirea hainelor si o functie care incalzeste masa, astfel ajutand la indreptarea cutelor intr-un timp mult mai scurt.

Pentru o firma, inaintea luarii deciziei sa cumpere o statie de calcat, este recomandata cautarea unui produs care se preteaza la cantitatea hainelor ce trebuie calcate zilnic. Acelasi lucru se aplica si in cazul in care se cumpara o masa de calcat.

Autor, Sursa

Autor: nespecificat
Sursa:

Cuvinte cheie

statie de calcat, masa de calcat, fier de calcat

Statistici

Data articol: 11 Dec 2019
Data adaugarii: 11 Dec 2019, ora 16:20
Ultima actualizare: 11 Dec 2019, ora 16:26
Vizualizari in ultimele 30 zile: 633 din total vizualizari: 633
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.