Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Sunetul discret dintr-un magazin, mesajele promotionale, muzica ambientala dintr-un restaurant ori sunetul puternic din club ori de la concert sunt percepute diferit deoarece sistemele audio au particularitati si functii diferite. Cum alegem cele mai bune echipamente audio? Cum facem...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16438)

Totul despre sonorizarea ambientala si sonorizarea de putere

Articol: Totul despre sonorizarea ambientala si sonorizarea de putere

17 july 2012, articol adaugat la 17 july 2012, ora 11:22

Sunetul discret dintr-un magazin, mesajele promotionale, muzica ambientala dintr-un restaurant ori sunetul puternic din club ori de la concert sunt percepute diferit deoarece sistemele audio au particularitati si functii diferite. Cum alegem cele mai bune echipamente audio? Cum facem diferenta intre soundul de acasa si cel professional? Amro Grup importator specializat in furnizarea de echipamente de sunet ne ofera cateva sfaturi pretioase.

Defineste tipul de sonorizare
Daca esti in cautarea unui sistem audio si nu stii exact ce produse sa aleagi, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa definesti tipul de sonorizare dorit:

Sonorizarea ambientala este potrivita restaurantelor, magazinelor, hotelurilor sau in orice alta locatie in care sunetul trebuie sa aiba o intensitate confortabila si relaxanta sau in care se difuzeaza anunturi si mesaje informative.
Adresarea publica sau sonorizarea ambientala este folosita atat pentru interior cat si pentru spatii exterioare (o parcare sau exteriorul unei biserici).
Cea mai simpla structura a unei instalatii de sonorizare este compusa din difuzoare, unitatea de putere, o sursa de muzica si eventual microfonul pentru anunturi. Se mai pot adauga microfoane lavaliera sau cu fir, centrale de gestiune EVAC (evacuare in caz de incendiu) si alte echipamente audio.
Regula de baza este ca sistemul sa asigure o acoperire uniforma a sunetului. Se mai numeste si sonorizare public address* deoarece echipamentele audio folosesc tehnologia pe 100V.
Sonorizarea de putere necesara in cluburi, discoteci, extrem de utila pentru artisti sau formatii si de nelipsit atunci cand vrei sa \"bubuie difuzoarele\".
In functie de suprafata/numarul de persoane se vor alege Incinte active sau pasive, subwoofere active sau pasive, mixere audio, microfoane, surse profesionale de muzica, procesoare digitale de efecte, egalizatoare, monitoare, microfoane (casca, wireless, cu fir) si altele.
Pentru un efect spectaculos, sunetul este completat de lumini profesionale: proiectoare Par, lasere, stroboscoape, washere ori moving head-uri, mixere de lumini etc.
Sonorizarea mixta este ideala pentru restaurante, cluburi ori baruri cu program mixt: sistemul audio de putere este folosit pentru petreceri ori nunti iar sonorizarea ambientala pentru a crea o admosfera relaxata in orice restaurant sau cafenea, pe durata zilei.

Sonorizarea mobila este extrem de utila atunci cand nu ai la dispozitie o sursa fixa de alimentare. In campanii electorale, la lansari de produse ori activitati didactice, sistemele audio autonome iti permit sa te faci auzit de oriunde. Acestea folosesc baterii sau acumulatori, sunt tip valiza, usor de transportat si de instalat. Sunt \"all in one\", practic au incorporate microfoane wireless, CD-player si radio. Free 50V3, de la PROEL, este un exemplu de sistem audio mobil, performant si accesibil.

Foarte important: nu folositi echipamente audio de casa (combine muzicale, sisteme home cinema) in niciun tip de sistem de sunet. Acestea nu vor rezista la o folosire intensa ºi riscati sa ramaneti fara sonorizare exact in momente cheie. In plus, pretul lor nu este cu mult mai mic decat al unor echipamente profesionale dedicate, de tipul celor de la PROEL ori IC Audio.

Alegerea furnizorului
Este o etapa extrem de importanta deoarece in alegerea furnizorului trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. Pe langa pret, asigura-te ca acesta ofera garantie si service. Cel mai bine ar fi sa cumperi direct de la importator deoarece vei beneficia de cel mai bun pret si vei avea full-service garantat. Amro Grup ofera toata gama de echipamente audio, video si lumini profesinale.

Montarea echipamentelor
Dupa ce ati tipul de sonorizare, ati gasit furnizorul si ati cumparat produsele, urmatorul pas este montarea acestora.
In functie de aplicatie si de echipamentele, acestea ar trebui montate in dupa varuirea peretilor, nu \"la rosu\". Pana la curatenia finala, echipamentele ar trebui sa fie instalate deja.

Autor, Sursa

Autor: Amro Electronic Grup
Sursa: Amro grup

Video

 

Cuvinte cheie

sonorizare ambientala, sonorizare de putere, sonorizare live, echipamente audio pro, echipamente sonorizare, sonorizare pa, public address, amro grup bucuresti

Statistici

Data articol: 17 Jul 2012
Data adaugarii: 17 Jul 2012, ora 11:22
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 1198 din total vizualizari: 1198
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.