Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Luminile ne influenteaza in mod direct starea de spirit, creeaza armonie si ne impresioneaza. Tocmai de aceea, instalatiile de iluminat trebuie alese si concepute in functie de specificul fiecarei lucrari: iluminat decorativ, iluminat hotelier, iluminat baie, iluminat office, iluminat...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16442)

Totul despre iluminatul ambiental si arhitectural

Articol: Totul despre iluminatul ambiental si arhitectural

17 july 2012, articol adaugat la 17 july 2012, ora 11:29

Luminile ne influenteaza in mod direct starea de spirit, creeaza armonie si ne impresioneaza. Tocmai de aceea, instalatiile de iluminat trebuie alese si concepute in functie de specificul fiecarei lucrari: iluminat decorativ, iluminat hotelier, iluminat baie, iluminat office, iluminat comercial, iluminat exterior, rezidential, iluminat stradal si iluminat urban.

La modul general, exista iluminat comercial, arhitectural si rezidential. Primele doua tipuri se diferentiaza prin faptul ca se supun unor regului mai stricte in ceea ce priveste intensitatea luminoasa, estetica si modalitatea de evidentiere. Cel rezidential este mai permisiv pentru ca tine de gustul si intimitatea fiecaruia. Apoi, exista iluminatul interior si cel exterior, care trebuie sa reziste conditiilor metreo (de la apa, la UV si salinitate). Echipamentele de iluminat exterioare sunt diferentiate prin sisteme de protectie (Indice de Protectie) si sunt de regula mai scumpe.

Iluminatul arhitectural si cel decorativ sunt asociate cel mai des cu iluminatul de fatade ori cladiri. In realitate, domeniul este foarte vast: iluminarea se face la interior sau exterior, gama de culori, nuante si efecte variaza de la o aplicatie la alta. « Un hotel sau un centru SPA are o paleta coloristica si necesitati extrem de diferite fata de o catedrala sau o primarie », ne explica Dorian Grigore, specialist in sisteme de iluminat in cadrul AMRO Grup (www.amro.ro) .

Iluminatul ca si concept fundamental are in vedere scoaterea in relief a anumitor elemente arhitecturale ori peisagistice, dupa lasarea intunericului. Pentru fiecare proiect insa, exista produsele potrivite, iar acestea se aleg in functie de rezultatul urmarit.

Tehnicianul ne da cateva sfaturi si exemple de lucrari de referita proprii. « In Iluminatul arhitectural » de cladiri istorice, monumente ori institutii publice adesea folosim proiectoare cu leduri RGB sau full-color, de mare putere, capabile sa asigure o iluminare perfecta, in care nuantele de culori si intensitatea luminii sa fie impecabile.

In Iluminarea Bibliotecii Nationale a Romaniei din Bucuresti, s-a folosit o instalatie de iluminat ampla compusa din proiectoare RGB si full-color, spoturi si bare cu leduri.

In orasul Otopeni, am finalizat un alt proiect de iluminare ambientala, decorativa si arhitecturala a mai multor elemente: biserica, primaria, parcul si Casa de Cultura. Aici am folosit proiectoare RGB Prolight si bare cu leduri pentru fatade. Pentru iluminatul exterior, in gradina si parc au fost instalate spoturi cu led. Biserica este spectaculos luminata cu un noul proiector de mare putere Prolight - ADMOSFERA. Ambele instalatii de iluminat sunt gestionate cu ajutorul unor soft-uri specifice iar prin controllerul DMX luminile pot capata nuante infinite si jocuri de culori ireale - ne marturiseste specialistul.

Pentru iluminatul rezidential se poate opta pentru folosirea oricaror combinatii cromatice, dar la o intensitate mai scazuta. in locuinta sau gradina, sunt indicate produse de putere mica si medie de tipul lampilor pentru gradina, a proiectoarelor incastrate in asfalt. In interior, pentru iluminatul decorativ si ambiental este indicata banda cu led, iar pentru trepte si scari de mare impact sunt lampile cu led Skoff. Mai multe produse pe www.amro.ro

In tehnica iluminatului, pe langa latura estetica, sau ceea ce vrem sa obtinem cu ajutorul luminilor, important este si consumul de energie electrica. Tehnologia moderna de iluminat cu LEDuri, permite acum implementarea instalatiilor de lumini cu un consum extrem de redus si durata de viata mare. Mai mult, corpurile de iluminat cu leduri sunt acum accesibile si disponibile intr-o gama extrem de variata.

Specialistii sunt de parere ca viitorul iluminatului cu incandescenta nu este unul « luminos »: « Becul cu incandescenta va fi gasit, in curand, doar in muzee». Clientii vad deja avantajele oferite de Leduri si performantele la care s-a ajuns intr-un timp atat de scurt, iar reticenta de la inceputuri a disparut ne dezvaluie domnul Dorian Grigore.

In privinta costurilor, exista inca o diferenta intre corpurile de iluminat pe led si cele traditionale, insa pe zi ce trece aceasta se estompeaza.
Concret, pretul unei lampi cu leduri pleaca de la 12 euro, dar are o durata de viata de peste 5 ani si are un consum de 0, 4 W/ora, adica un consum redus cu 80-90% fata de becul cu incandescenta. Este recomandat sa apelati la specialisti atunci cand doriti implementarea unui sistem de iluminat. Nu numai ca va vor recomanda exact produsele porivite, dar vor cauta sa va minimalizeze costurile.

In concluzie, reusita unui proiect este conditionata atat de alegerea produselor potrivite, cat si de stiinta de a scoate in evidenta, cu ajutorul luminilor, elementele cheie ale unui edificiu.

Autor, Sursa

Autor: Amro Electronic Grup
Sursa: Amro grup

Video

 

Cuvinte cheie

iluminat arhitectural, iluminat exterior led, iluminat cu led, proiectoare lumina, lumini arhitecturale, proiector arhitecturale, leduri de putere, lumini profesionale

Statistici

Data articol: 17 Jul 2012
Data adaugarii: 17 Jul 2012, ora 11:29
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 1259 din total vizualizari: 1259
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.