Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Alarmarea populatiei in caz de dezastru sau calamitate este obligatorie prin lege, in cele mai multe tari.Un incendiu intr-o fabrica sau un atentat cu bomba la metrou sunt situatii de cosmar care din nefericire pot deveni reale. Pentru a limita efectele negative, preventiv, sunt...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16439)

Totul despre ALARMARE CIVILA SI INDUSTRIALA Sirene si sisteme de avertizare

Articol: Totul despre ALARMARE CIVILA SI INDUSTRIALA Sirene si sisteme de avertizare

17 july 2012, articol adaugat la 17 july 2012, ora 11:31

Alarmarea populatiei in caz de dezastru sau calamitate este obligatorie prin lege, in cele mai multe tari.Un incendiu intr-o fabrica sau un atentat cu bomba la metrou sunt situatii de cosmar care din nefericire pot deveni reale. Pentru a limita efectele negative, preventiv, sunt instalate sirene de alarmare a populatiei. Acestea avertizeaza rapid mase mari de oameni, minimalizand astfel pierderile si salveaza vieti.
Sistemele de avertizare sunt de doua tipuri: alarmare civila si alarmare industriala. Prima are in vedere mobilizarea rapida a populatiei dintr-o anumita zona (sat, comuna, oras).Cea de-a doua vizeaza sirene instalate preventiv in fabrici si uzine. Acestea au rolul de a alarma rapid personalul angajat si populatia din vecinatate. Sunt montate la interior sau exterior si, in situatii specifice pot avea caracteristici antiEX (sirene antiexplozive).

Tehnic, exista sisteme de alarmare cu fir si radio. Primele sunt cel mai des utilizate in alarmarea civila deoarece sunt usor de operat si ofera multiple functii. Acestea sunt compuse din difuzoare exponentiale(goarne) generatorul de mesaje de alarmare/vocale, un microfon de anunturi si unitatea de putere.

AMRO GRUP, importator echipamente audio profesionale, exemplifica, mai jos, structura unui sistem de alarmare standard: Goarnele tip hupa au puteri cuprinse intre 10 si 30 de W si sunt rezistente la intemperii (HS 30 -Proel sau H20 - IC audio, Germania). Generatorul DIGI8 (Proel) este un digital Recorder / Player, pentru inregistrarea a 8 mesaje de alarmare a cate 3 minute fiecare (standard DIN 33404 ).
Amplificatorul audio se alege in functie de puterea totala a difuzoarelor, statiile audio avand puteri cuprinse intre 130W si 1000 W reali (AMP 480 - 480W/100V(Ic audio); AUP 4250 4x 250W/100V (Proel).

Reprezentantul LA Sonora in Romania prezinta tipologia sirenelor acustice: radio, antiex, omnidirectionale ori unidirectionale, trifazice sau monofazice. In cazul sirenelor radio, transmisia se face in banda "Narrow Band" sau prin GSM, cu dispecerat. Pentru distante mari intre punctele de alarmare si dispecerat (peste 3 Km ) se foloseste sistemul prin GSM.
Sirenele trifazice, comandate local, sunt dotate si cu acumulatori interni, pentru functionarea continua, min. 24 de ore, in lipsa unei alimentari.
De asemenea, cu ajutorul modulatorului de semnale pot fi concepute semnale de alarmare personalizate. "SENTINELLA 360G, marca LA Sonora (Italia) este o sirena electronic care difuzeaza sunetul omnidirectional (360), si acopera o suprafata de peste 3000m. Functioneaza non-stop, pana la 24 de ore, in caz de intrerupere a alimentarii.

Sirenele ANTIEX sunt concepute special sa reziste in medii cu pontential exploziv. Astfel, legea impune folosirea acestui tip de sirene in rafinarii, statii de stocare a petrolului sau a gazelor si alte aplicatii de acest tip.
Standarde ANTIEX: CENELEC EN 50014 - EN 50018; Eex-d IIC T6 si Eex-d IIC T5/T6.

TRIFASE antideflagranti 400 EX este o sirena de putere, trifazica, omnidirectionala, mecanica, dotata cu motor 3 CP, antiexplozie, cu alimentare 230-380 V/ 50 Hz, conceputa pentru montarea la exterior, acoperind o suprafata de peste 3 km.

O alta sirena, de putere mai mica, ideala in aplicatii industriale este GR 3 T AL/AD, dotata cu carcasa din aluminiu, 230 V c.a, 16 W, cu modulator si o raza de actiune de cca 500m.
Cel mai vandut produs ramane sirena de alarmare SAT5, cu 5 tonalitati, alimentare 230V, de exterior la pretul aproximativ de 123 Eur (+ tva).

In alegerea produselor specialistii recomanda sa se tina cont atat de specificul aplicatiei cat si de legislatia in vigoare. Beneficiarii acestor sirene si sisteme de avertizare sunt, de regula Institutiile pentru Situatii de Urgenta (ISU) si societatile comerciale (fabrici, uzine, centrale atomice ori nucleare).
Costul acestor sirene si sisteme de alarmare difera in functie de aplicatie, pretul plecand de la 40 de euro pana la 15.000 euro pentru sirenele foarte mari si complexe.
Important! Pentru conectarea la un sistem existent (ISU sau Hidrologic), echipamentele si interfata necesare se stabilesc in functie de posibilitatile sistemului respective. Pe www.amro.ro gasiti detalii suplimentare despre produse.


LEGISLATIE
AVERIZAREA SI ALARMAREA SUNT OBLIGATORII PRIN LEGE
Conform legislatiei in vigoare, instalatiile echipamentele si mijloacele tehnice de prevenire si stingere a incendiilor, mijloacele de alarmare si avertizare fac parte din masurile de aparare impotriva incendiilor, active, cu rol important in asigurarea cerintei "securitate la incendiu" a constructiilor si instalatiilor tehnologice si pentru securitatea oamenilor.


Legi aplicabile
Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor;
Ordinul MAI 1259/10 aprilie 2009 cu privire la avertizare, paraalarmare si alarmare in situatii de protectie civila;
Legea 481/2004 - cu privire la protectia civila;
HG 766/1997 - privind calitatea in constructii
Alte acte normative.

Autor, Sursa

Autor: Amro Electronic Grup
Sursa: Amro grup

Cuvinte cheie

alarmare civila, alarmare industriala, sirene acustice, sirene alarmare, amro grup bucurestiq, alarmare incendiu, alarmarea populatiei, sirene electronice

Statistici

Data articol: 17 Jul 2012
Data adaugarii: 17 Jul 2012, ora 11:31
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 1182 din total vizualizari: 1182
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.