Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Cainele este cel mai bun prieten al omului, insa unele exemplare si-au depasit cu mult conditia, impresionandu-si nu numai stapanii, ci o lume intreaga. Rusii au avut-o pe Laika, prima fiinta trimisa in spatiul cosmic, americanii pe Lassie, care a devenit faimoasa in filmul cu acelasi...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16442)

Povestea lui Loukanikos, cainele-erou care nu se temea de fumigene colorate

Articol: Povestea lui Loukanikos, cainele-erou care nu se temea de fumigene colorate

25 july 2018, articol adaugat la 25 july 2018, ora 11:13

Cainele este cel mai bun prieten al omului, insa unele exemplare si-au depasit cu mult conditia, impresionandu-si nu numai stapanii, ci o lume intreaga. Rusii au avut-o pe Laika, prima fiinta trimisa in spatiul cosmic, americanii pe Lassie, care a devenit faimoasa in filmul cu acelasi nume, iar japonezii pe Hachiko, cainele care a primit o statuie in Tokyo datorita dragostei si devotamentului pentru stapanul sau.

Insa exista si cazuri mai recente de caini celebri. Desigur, nu vorbim despre patrupedele pe care stapanii lor le fac vedete pe Instagram, ci despre Loukanikos, cunoscut de toata lumea drept "cainele care nu se teme de fumigene colorate". Maidanezul a devenit faimos in timpul protestelor din Atena, din anul 2011, cand s-a alaturat manifestantilor si a ajuns sa fie un adevarat simbol al acestora.

Povestea lui Lukanikos incepe in Piata Sintagma, sub Acropole, sub jetul de gaze lacrimogene ale fortelor de ordine si printre fumigenele colorate folosite de protestatari. Acesta si-a facut aparitia in momentul care fortele de ordine ii atacau pe protestatari si le-a luat partea acestora din urma. Fara sa ii pese de masurile de austeritate anuntate de guvernul elen, cainele maidanez a devenit solidar cu protestatarii si a fost remarcat de o lume intreaga. De altfel, Time Magazine l-a desemnat printre personalitatile anului 2011!

Mai mult, in timpul protestelor, fanii i-au facut lui Loukanikos chiar si o pagina oficiala de Facebook, pe care postau diverse fotografii si filmulete cu acesta. "Era mereu in prima linie. A primit bocanci in coaste, a inhalat gaze lacrimogene, statea printre fumigene colorate. Insa nu a dat niciodata inapoi!", a scris unul dintre comentatori. Maidanezul era ingrijit de protestatari, care aveau grija sa il hraneasca zilnic.

La acea vreme, fotografiile cu Lukanikos au facut inconjurul lumii. Intr-una dintre acestea, maidanezul sta in prima linie, ca un adevarat reprezentant al protestatarilor. In alta fotografie, cainele curajos este surprins in momentul in care ii ataca pe politisti, aratandu-si fioros coltii. O alta imagine emotionanta arata cum cainele fuge printre sute de greci care tineau fumigene colorate in maini.

La trei ani dupa proteste, presa din Grecia anunta ca Lukanikos, "cainele care nu se teme de fumigene colorate", a murit la varsta de 10 ani. Vestea a fost primita cu tristete de fanii din intreaga lume, iar stirea a ajuns chiar si in ziarele din Germania si Anglia. In memoria maidanezului, in Grecia au aparut mai multe graffiti-uri cu chipul acestuia.

Fumigenele colorate, cele mai inofensive materiale pirotehnice

De-a lungul timpului, fumigenele colorate au fost folosite atat in timpul protestelor, cat si pe stadioane, de catre suporterii echipelor de fotbal, dar si in timpul sedintelor foto, pentru un efect vizual impresionant.

Deoarece nu explodeaza, fumigenele colorate pot fi considerate printre cele mai inofensive articole pirotehnice din lume. Cu toate acestea, pentru a evita accidentarile, trebuie respectate cu strictete urmatoarele masuri de siguranta:

- nu tine fumigenele colorate in mana dupa ce le aprinzi, decat daca acest lucru este specificat expres pe ambalaj;

- foloseste intotdeauna materialele pirotehnice in spatii deschise;

- tine la indemana un recipient cu apa, pentru a evita orice fel de situatie neplacuta;

- nu lasa copiii nesupravegheati in proximitatea materialelor pirotehnice.

Autor, Sursa

Autor: Ekopiro
Sursa: Fumigene colorate

Cuvinte cheie

fumigene colorate

Etichete

Statistici

Data articol: 25 Jul 2018
Data adaugarii: 25 Jul 2018, ora 11:13
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 693 din total vizualizari: 693
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.