Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Anul Nou Chinezesc este una dintre cele mai mari sarbatori din lume, iar petardele aprinse de localnici reprezinta unul dintre elementele sale centrale, pe langa paradele stradale sau felurile speciale de mancare. Aceasta traditie dateaza de cateva mii de ani si are de-a face cu o...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16442)

Legenda monstrului Nian, pe care chinezii il speriau cu petarde

Articol: Legenda monstrului Nian, pe care chinezii il speriau cu petarde

27 june 2018, articol adaugat la 27 june 2018, ora 11:59

Anul Nou Chinezesc este una dintre cele mai mari sarbatori din lume, iar petardele aprinse de localnici reprezinta unul dintre elementele sale centrale, pe langa paradele stradale sau felurile speciale de mancare. Aceasta traditie dateaza de cateva mii de ani si are de-a face cu o legenda antica.

Se spune ca in timpuri stravechi exista un monstru infricosator, pe nume Nian, care, in momentul sosirii primaverii, iesea din ascunzatoarea sa la vanatoare, omorand copii si vite. Oamenilor le era foarte frica de Nian si se adaposteau in case in momentul in care acesta cobora din munti. Intr-un an, chiar inaintea sosirii monstrului, in satul respectiv si-a facut aparitia un cersetor batran, care cauta de mancare. Majoritatea locuitorilor erau prea ocupati sa fuga din calea lui Nian, insa o femeie in varsta i-a dat cersetorului un bol de orez. "Daca ma lasi sa dorm o noapte in casa ta, iti promit ca monstrul nu se va intoarce niciodata, am eu o arma secreta", i-a spus cersetorul.

Desi femeia era sceptica, a acceptat. In noaptea respectiva, Nian si-a facut aparitia in sat si s-a indreptat spre casa care il gazduia pe cersetorul batran. In clipa in care monstrul a deschis usa, barbatul a inceput sa arunce bete de bambus in foc. Exploziile acestora l-au terifiat pe monstru, care a fugit mancand pamantul si nu s-a mai intors niciodata in sat. De atunci, chinezii provoaca mici explozii in preajma Anului Nou, pentru ca Nian sa nu mai indrazneasca sa revina. Initial, au folosit bete de bambus, insa, dupa ce au inventat praful de pusca, au inceput sa foloseasca petarde.

Au trecut mii de ani de cand aceasta legenda a fost inventata, insa chinezii folosesc si astazi petarde pentru a se feri de spiritele rele si pentru ca Anul Nou sa le aduca numai bucurii.

Chiar daca nu crezi in povesti cu monstri, cu siguranta ai folosit si tu macar o data petarde de Anul Nou. Acestea provoaca un sunet foarte puternic, iar unele se remarca si prin alte efecte vizuale sau auditive. In prezent, oferta in ceea ce priveste aceste materiale pirotehnice este foarte variata, de la produsele Dum Bum, renumite in intreaga lume, pana la "Coada Dragonului", un sir de petarde de 5 metri lungime.

Totusi, avand in vedere ca vorbim despre articole explozibile, trebuie sa tii cont de cateva reguli extrem de importante inainte de a cumpara si detona petarde. In primul rand, acestea trebuie achizitionate exclusiv de la un magazin autorizat, asa cum este Ekopiro. Doar asa ai garantia ca produsele cumparate vor functiona ireprosabil, exact ca in filmuletele de prezentare de pe site.

In al doilea rand, trebuie sa respecti cu strictete masurile de siguranta si contraindicatiile. Astfel, petardele trebuie depozitate intotdeauna in locuri uscate si ferite de lumina. In plus, ele trebuie detonate doar in spatii deschise, departe de produse inflamabile sau vegetatie uscata. De asemenea, nu trebuie sa folosesti niciodata materiale pirotehnice atunci cand esti foarte obosit sau in stare de ebrietate si, cel mai important, copiii nu trebuie lasati nesupravegheati in preajma acestora.

Autor, Sursa

Autor: Ekopiro
Sursa: Petarde

Categorii

Cuvinte cheie

petarde

Etichete

Statistici

Data articol: 27 Jun 2018
Data adaugarii: 27 Jun 2018, ora 11:59
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 1016 din total vizualizari: 1016
Legenda monstrului Nian, pe care chinezii il speriau cu petarde
 
 


Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.