Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Oamenii de stiinta nu se incumeta prea des sa spuna "miracol", dar exact acesta este termenul pe care il folosesc atunci cand descriu efectele L-argininei, un aminoacid atat de benefic pentru starea generala de sanatate a organismului, incat mai este denumit si "molecula miracol"....

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16438)

L-arginina: molecula-miracol - interviu cu prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Articol: L-arginina: molecula-miracol - interviu cu prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

08 march 2012, articol adaugat la 08 march 2012, ora 16:37

Oamenii de stiinta nu se incumeta prea des sa spuna "miracol", dar exact acesta este termenul pe care il folosesc atunci cand descriu efectele L-argininei, un aminoacid atat de benefic pentru starea generala de sanatate a organismului, incat mai este denumit si "molecula miracol".

L-arginina este principalul ingredient al suplimentului alimentar ARGI+, alaturi de alte ingrediente valoroase, precum extractul de rodie, renumit pentru capacitatea sa puternic antioxidanta, extractul de vin rosu, important pentru mentinerea colesterolemiei in limite normale si extractele din coaja de struguri si din fructe de padure.

Cu ajutorul domnului prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti, vom afla cum actioneaza L-arginina pentru organismul nostru si de ce este indicat sa o includem in dieta zilnica.

Domnule profesor, stim ca arginina este un aminoacid foarte important pentru organism. Ce inseamna, insa, particula "L-" din denumirea "L-arginina"?

Intr-adevar, L-arginina este un aminoacid necesar metabolismului azotului si intervine in formarea proteinelor cu diferite functii fiziologice in organism. Aminoacizii din celulele sanatoase ale corpului nostru se gasesc intotdeauna in forma "L-" (levogira), formele "D-" (dextrogira) fiind caracteristice celulelor canceroase. De aceea, aminoacizii sub forma "L-" sunt direct utilizabili in metabolismul corpului uman.

Va rugam sa ne prezentati cateva dintre cele mai importante beneficii ale L-argininei pentru organism.

imbunatateste capacitatea de efort fizic;
pentru cei care practica sport cu regularitate, L-arginina ajuta la dezvoltarea si mentinerea musculaturii, precum si la repararea acesteia dupa eforturi sustinute;
intareste muschii, inclusiv muschiul cardiac, in special dupa un infarct sau pre-infarct;
este un factor-cheie in lupta contra imbatranirii;
favorizeaza arderea grasimilor si cresterea masei musculare;
stimuleaza metabolismul energetic al celulei musculare prin participarea la sinteza hepatica a creatinei, cu rol in contractia musculara;
stimuleaza productia de oxid nitric (NO), contribuind la vasorelaxare, cu efecte benefice pentru suferinzii cardiaci;
imbunatateste circulatia sanguina la nivel cerebral;
regleaza metabolismul general.

Avand in vedere toate aceste beneficii extraordinare, spuneti-ne cine are nevoie de L-arginina?

cei care fac efort fizic intens, deci cu precadere sportivii;
cei care manifesta predispozitie vasoconstrictie si hipertensiune arteriala;
persoanele de varsta a treia;
persoanele cu disfunctii sexuale, atat barbati, cat si femei;
persoanele care vor sa previna imbatranirea precoce, deoarece L-arginina activeaza circulatia sangvina si, astfel, toate celulele si organele se regenereaza mai usor.

Care este rolul L-argininei in alimentatia celor care practica sportul cu regularitate?

Persoanele sportive sunt supuse constant unui efort intens, care le solicita foarte mult musculatura. Prin urmare, pentru a limita deteriorarea muschilor, acestia trebuie sustinuti cu aport de aminoacizi. In plus, L-arginina contribuie la irigarea mai buna a muschilor, datorita efectului vasodilatator. Acest lucru inseamna si sporirea capacitatii de efort, in special aerobic.

Ce consecinte poate avea un aport insuficient de L-arginina in organism?

L-arginina este implicata in generarea oxidului nitric (NO), esential pentru functia endoteliala, vasodilatatia arteriala si diviziunea celulara. Lipsa de L-arginina se manifesta in primul rand la nivelul sanatatii arterelor, cu precadere al endoteliului acestora, deficitul acestui aminoacid putand conduce la aparitia hipertensiunii arteriale precoce, precum si la diferite procese ischemice ale organelor vitale.

Este L-arginina benefica si in procesul de detoxifiere?

Cu siguranta, deoarece reduce nivelul amoniacului din organism prin transformarea hepatica in uree, mai putin toxica si eliminata prin urina. Iar in cazul sportivilor, pentru ca tot am abordat ceva mai sus acest subiect, efortul fizic intens si sustinut duce la accelerarea dezintegrarii proteinelor din muschi, avand drept rezultat un nivel ridicat de amoniac in sange.

Pe eticheta produsului Forever ARGI+, la categoria "Alte ingrediente", sunt enumerate urmatoarele E-uri: E330 (acid citric), E551 (dioxid de siliciu), E967 (xilitol), E955 (sucraloza), E340 (fosfat monopotasic). Va rugam sa ne spuneti ce rol au aceste substante in compozitia produsului si daca prezenta lor ar trebui sa ne ingrijoreze.

E adevarat, produsul contine cativa aditivi alimentari din categoria E-urilor ("E" urmat de cifre reprezinta denumirea alfanumerica a aditivilor alimentari specifica numai tarilor din Europa), insa acestia nu fac parte dintre cele mai contraindicate astfel de substante si, de asemenea, sunt prezenti in cantitati foarte mici in doza zilnica recomandata de producator. Pe de alta parte, acesti aditivi isi anihileaza reciproc potentialele efecte negative. Astfel, capacitatea cariogena (de grabire a aparitiei cariilor dentare) a acidului citric (E330) este contracarata de catre xilitol (E967). Dioxidul de siliciu este o substanta naturala inerta din punct de vedere chimic, fiind adaugata in formula produsului ca antiaglomerant. Fosfatul monopotasic este o sursa de fosfor si potasiu, minerale necesare organismului, nefiind, deci, periculos. Sucraloza este o substanta cu rol de indulcitor intens, fara calorii, care nu creeaza probleme in cantitatea regasita in ARGI+. In concluzie, recomand cu caldura acest produs.

Domnule profesor, va multumim pentru aceste informatii deosebit de utile si va dorim ca acest nou an sa va aduca sanatate si realizarea tuturor obiectivelor pe care vi le-ati propus!

Autor, Sursa

Autor: Sorina Cazacu
Sursa: Nutritie Echilibrata

Cuvinte cheie

arginina, oxid nitric, antioxidant, detoxifiere, intarirea muschiului card, antiaging, cresterea masei musculare, suplimente sportivi

Statistici

Data articol: 08 Mar 2012
Data adaugarii: 08 Mar 2012, ora 16:37
Ultima actualizare: 08 Mar 2012, ora 16:38
Vizualizari in ultimele 30 zile: 1282 din total vizualizari: 1282
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.