Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Fosele septice ecologice sunt rezervoare subterane etanse, care gestioneaza si trateaza apele uzate din gospodariile care nu au acces la un sistem de canalizare. Acestea sunt mai ieftine si mai avantajoase decat fosele septice din beton: au un grad de impermeabilitate crescut si nu...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16439)

Fose septice ecologice: Cum sa le cresti durata de viata

Articol: Fose septice ecologice: Cum sa le cresti durata de viata

14 september 2016, articol adaugat la 14 september 2016, ora 12:06

Fosele septice ecologice sunt rezervoare subterane etanse, care gestioneaza si trateaza apele uzate din gospodariile care nu au acces la un sistem de canalizare. Acestea sunt mai ieftine si mai avantajoase decat fosele septice din beton: au un grad de impermeabilitate crescut si nu exista niciun risc de contaminare a panzei freatice. Astfel, sanatatea oamenilor si mediul inconjurator nu vor avea niciodata de suferit.

Fose septice - principiu de functionare

Deseurile menajere sunt eliminate, prin instalatia sanitara, in fosa septica, unde sunt retinute materiile solide si cele plutitoare si lichidul este tratat cu ajutorul bacteriilor anaerobe. Apa curatata in proportie de 97% este, ulterior, deversata in campul de drenaj, unde are loc epurarea biologica cu bacterii anaerobe din sol. Solidele, care raman in fosa septica, isi descresc volumul datorita bacteriilor, insa nu in totalitate, asa ca dupa o perioada de timp este nevoie sa le vidanjezi. Acest interval depinde foarte mult de volumul fosei septice, de montaj, de marimea campului de drenaj si de felul in care este folosita, el fiind cuprins intre unu si trei ani.

Fose septice - reguli de mentenanta

Cei care au nevoie de fose septice ecologice, trebuie sa cunoasca si sa respecte anumite reguli de mentenanta pentru a le mentine in conditii bune de utilizare si a le mari durata de viata. In plus, proprietarii vor economisi bani seriosi dati pe reparatii si vor evita mirosurile neplacute sau refularile.

1. Nu arunca in fose septice obiecte care nu se pot descompune sau se descompun foarte greu, cum ar fi servete de hartie sau umede, discuri demachiante, prezervative, obiecte de igiena intima, chimicale, grasimi, uleiuri, zat de cafea, fecale de pisica, materiale de constructii, medicamente, resturi de mancare solida etc. Acestea pot infunda tevile sau pot afecta procesul de descompunere din fose septice. Daca totusi ti s-a infundat canalizarea de la aceste obiecte, nu folosi diverse substante pentru a o desfunda, caci poti inrautati situatia, ci apeleaza la o firma specializata.

2. O substanta benefica pentru bacteriile din fose este laptele, asa ca daca ti s-a invechit in frigider, nu-l arunca in cosul de gunoi, ci toarna-l in chiuveta, pentru a mentine o populatie de bacterii benefice.

3. Nu utiliza un debit mare de apa. Consumul mare de apa deterioreaza fosa septica, deoarece ea are nevoie de aproximativ trei zile pentru a trata apele uzate din locuinta. De aceea este bine sa speli rufe doar daca masina este plina si nu in acelasi timp cu masina de spalat vase. Este recomandat sa instalezi obiecte sanitare cu consum redus de apa, cum ar fi closete cu debit mic, aeratoare de apa la chiuvete sau capete de dus care fac economie la apa.

4. Nu plasa greutati deasupra fosei septice sau a campului de drenaj. Acest lucru este absolut interzis, asa ca nu parca masina si nu construi anexe ale casei deasupra acestor zone. Singurul lucru care este permis in aceste locuri este traficul pietonal. Daca deasupra fosei exista trafic rutier, trebuie sa construiesti un camin de beton in jurul ei, care sa fie prevazut cu un capac carosabil. Astfel, greutatea autovehiculelor va fi preluata de camin, nu de fosa.

5. Nu planta copaci sau alte plante cu radacini groase deasupra campului de drenaj sau deasupra fosei septice ecologice, deoarece acestea ar putea fisura rezervorul sau infunda tevile.

6. Directioneaza drenajul apelor pluviale de pe acoperisul casei departe de campul de drenaj deoarece debitul mare de apa poate afecta procesul aerob de epurare a lichidului.

7. Desi unele firme recomanda folosirea aditivilor/bioactivatorilor pentru fose septice, aceste substante ti-ar putea deteriora sistemul de tratare a apelor uzate.

Autor, Sursa

Autor: Fosa-Eco
Sursa: Fose septice

Cuvinte cheie

fosa septica ecologica, fosa septica, fosa ecologica, fose ecologice, fose septice ecologice, fose septice, fose septice bucuresti, fose septice preturi

Statistici

Data articol: 14 Sep 2016
Data adaugarii: 14 Sep 2016, ora 12:06
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 770 din total vizualizari: 770
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.