Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Aparatul dentar este o inventie extraordinara care ne ajuta sa obtinem zambetul perfect pe care ni l-am dorit dintotdeauna. Acesta corecteaza dintii care au crescut stramb sau care sunt pozitionati incorect, corecteaza pozitia dintilor departati si rezolva problema malocluziilor....

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16439)

Cum trebuie sa ai grija de aparatul dentar?

Articol: Cum trebuie sa ai grija de aparatul dentar?

26 may 2017, articol adaugat la 26 may 2017, ora 15:06

Aparatul dentar este o inventie extraordinara care ne ajuta sa obtinem zambetul perfect pe care ni l-am dorit dintotdeauna. Acesta corecteaza dintii care au crescut stramb sau care sunt pozitionati incorect, corecteaza pozitia dintilor departati si rezolva problema malocluziilor.
Atunci cand este purtat in copilarie, beneficiile pe care le aduce un aparat dentar sunt evidente si se mentin chiar si la maturitate.
Daca te-ai decis sa optezi pentru un aparat dentar, atunci trebuie sa stii ca un pas foarte important in obtinerea unei danturi frumoase este sa ai o grija sporita de acesta. Cu cat vei respecta regulile de igiena orala si de ingrijire a aparatului, cu atat va fi mai confortabil, mai eficient si astfel, va fi indepartat mai repede.

Iata care sunt principalele reguli pe care un pacient cu aparat dentar trebuie sa le respecte:

1. Respecta cu strictete regulile de igiena orala
Daca inainte de montarea aparatului dentar nu aveai o igiena orala prea buna, acum trebuie sa acorzi mai multa atentie acestui aspect, pentru a obtine si a pastra o dantura frumoasa si sanatoasa.
In momentul in care porti aparat dentar, unele resturi alimentare raman prinse si acest lucru favorizeaza depunerea placii bacteriene. Neindepartata la timp, placa bacteriana duce la aparitia cariilor si a infectiilor gingivale. De aceea, este foarte important sa respecti cu strictete regulile de igiena orala: sa folosesti regulat ata dentara si sa te speli neaparat pe dinti dupa fiecare masa. De asemenea, trebuie sa te speli cu atentie, fara graba si sa ai grija sa nu iti deteriorezi in vreun fel aparatul dentar.
Pentru periaj, este indicat sa folosesti o periuta de dinti cu peri moi, care sa nu iti irite gingiile si o pasta de dinti cu fluoride.

2. Ai grija la alimentele pe care le consumi
Dupa ce iti va monta aparatul dentar, medicul ortodont iti va oferi o lista de alimente pe care trebuie sa le eviti pe perioada purtarii. Daca vrei ca procedura realizata sa aiba succesul scontat, respecta regulile alimentare impuse de catre medic.
Printre alimentele pe care nu ai voie sa le consumi pe durata purtarii aparatului dentar se numara alimentele lipicioase si cele tari.
Alimentele lipicioase, cum ar fi caramelele, guma de mestecat sau bomboanele pot ramane lipite si iti pot deteriora aparatul dentar.
Alimentele tari, cum ar fi covrigii sau nucile pot disloca aparatul sau iti pot ciobi dintii.
De asemenea, daca ai ticuri cum ar fi roaderea capatului unui pix sau roaderea unghiilor, trebuie sa te dezobisnuiesti de ele, deoarece iti pot afecta dantura si aparatul dentar.

3. Protejeaza aparatul dentar
Cine a spus ca daca practici sporturi de performanta sau daca iti place sa faci miscare in timpul liber, trebuie sa renunti la aceste obiceiuri odata cu montarea aparatului dentar, s-a inselat amarnic. Iti poti continua in voie activitatile, atata timp cat esti o persoana ceva mai precauta si nu pui in pericol integritatea aparatului dentar. Pentru o protectie sporita, majoritatea medicilor dentisti recomanda purtarea unor gutiere personalizate pe ambele arcade atunci cand faci miscare.

Autor, Sursa

Autor: Dr. Leahu
Sursa: Aparat dentar

Cuvinte cheie

aparat dentar, medic dentist, ortodontie, cabinet stomatologic, clinicile dr leahu

Statistici

Data articol: 26 May 2017
Data adaugarii: 26 May 2017, ora 15:06
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 719 din total vizualizari: 719
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.