Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Chiar daca ai achizitionat cel mai performant si scump sistem de supraveghere video disponibil pe piata, acesta va fi eficient numai in situatia in care va fi amplasat corespunzator. Principalele doua obiective ale unor astfel de dispozitive sunt descurajarea infractorilor si furnizarea...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16442)

Cum te asiguri ca un sistem de supraveghere video atinge eficienta maxima?

Articol: Cum te asiguri ca un sistem de supraveghere video atinge eficienta maxima?

21 september 2018, articol adaugat la 21 september 2018, ora 12:41

Chiar daca ai achizitionat cel mai performant si scump sistem de supraveghere video disponibil pe piata, acesta va fi eficient numai in situatia in care va fi amplasat corespunzator. Principalele doua obiective ale unor astfel de dispozitive sunt descurajarea infractorilor si furnizarea de imagini care sa duca la identificarea si prinderea acestora.

Pentru a-si indeplini primul obiectiv, un sistem supraveghere video trebuie amplasat intr-un loc vizibil. In momentul in care un hot va observa camerele, isi va da seama ca este filmat si ca poate fi identificat si prins in cel mai scurt timp. Din acest motiv, cel mai probabil el va renunta la planurile sale si va alege sa actioneze intr-un loc nesupravegheat.

Pe de alta parte, in cazul in care hotul nu observa dispozitivul de monitorizare sau il ignora si decide sa isi duca la bun sfarsit planurile, camerele il vor urmari pas cu pas. Imaginile furnizate de acestea pot fi transmise autoritatilor, care se vor ocupa de prinderea si pedepsirea raufacatorilor, dar si de recuperarea bunurilor sustrase. Prin urmare, pentru a-si indeplini cel de-al doilea obiectiv, sistemele de supraveghere video trebuie amplasate in locuri strategice.

Iata in continuare care sunt cele mai indicate locuri in care sa amplasezi camerele unui sistem de supraveghere video:

1. In zonele de intrare/iesire. Zonele de intrare si de iesire sunt esentiale pentru trasarea semnalmentelor raufacatorilor si stabilirea identitatii lor. Pentru a surprinde imagini utile, camerele trebuie amplasate in zonele spre care privesc oamenii atunci cand intra sau ies dintr-o locuinta sau cladire de birouri.

Atentie, insa! Camerele trebuie pozitionate astfel incat, atunci cand se deschide usa de la intrare, lumina soarelui sa nu bata direct in lentila, deoarece in acest caz se va crea o diferenta de luminozitate, iar persoana filmata va aparea in imagini sub forma unei umbre. Din acest motiv, este recomandata filmarea hotilor in momentul in care parasesc locul faptei, deoarece in acest caz camerele vor fi amplasate cu spatele la usa, iar problema diferentei de luminozitate va disparea.

Totusi, trebuie precizat ca sistemele de supraveghere video moderne sunt dotate cu functii inteligente pentru conditii de lumina deficitara, cum ar fi BLC (Backlight Compensation), HLC (High Light Compensation), AES (Automatic Electronic Shutter) si AWB (Auto White Balance).

2. In zonele-tinta. Pe langa siguranta si linistea lor, unul dintre principalele motive pentru care oamenii cumpara sisteme de supraveghere video este faptul ca detin obiecte de valoare. Cel mai probabil, hotii cunosc si ei acest aspect si, odata ajunsi pe o proprietate straina, se vor indrepta tocmai catre locurile in care sunt tinuti banii si lucrurile valoroase.

La capitolul zone-tinta pot intra seifurile, sertarele cu bani, casetele cu bijuterii sau orice alt loc din care raufacatorii ar putea sustrage bunuri de mare valoare. Daca instalezi o camera orientata spre aceste zone, vei putea observa comportamentul persoanelor suspecte, vei stabili daca acestea au comis o infractiune si vei putea estima prejudiciul.

3. In zonele retrase. O atentie sporita trebuie acordata locurilor intunecate si ascunse, spre exemplu alei retrase sau parcari, pe care multi raufacatori le aleg gandindu-se ca nu exista martori si nu vor fi prinsi in cazul in care comit o infractiune. Totusi, daca sunt instalate corespunzator si dotate cu senzori IR pentru filmare pe timp de noapte, sistemele de supraveghere video se pot dovedi extrem de eficiente in combaterea actelor de vandalism si violenta intr-o astfel de zona.

Autor, Sursa

Autor: Seku
Sursa: Sistem supraveghere video

Cuvinte cheie

sistem supraveghere video

Statistici

Data articol: 21 Sep 2018
Data adaugarii: 21 Sep 2018, ora 12:41
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 488 din total vizualizari: 488
Cum te asiguri ca un sistem de supraveghere video atinge eficienta maxima?
 
 

Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.