Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Aparatele de masura pentru curentul electric furnizeaza informatii exacte despre diversi parametri ai acestuia, cum ar fi voltajul sau tensiunea. De asemenea, iti pot confirma daca un cablu este montat corespunzator si daca exista continuitate in interiorul sau. In oferta Ronexprim,...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16439)

Cum sa utilizezi corect aparate de masura pentru curentul electric

Articol: Cum sa utilizezi corect aparate de masura pentru curentul electric

24 may 2018, articol adaugat la 24 may 2018, ora 17:14

Aparatele de masura pentru curentul electric furnizeaza informatii exacte despre diversi parametri ai acestuia, cum ar fi voltajul sau tensiunea. De asemenea, iti pot confirma daca un cablu este montat corespunzator si daca exista continuitate in interiorul sau.

In oferta Ronexprim, lider de piata inca din 1991, exista o oferta foarte variata de aparate de masura, toate provenind de la branduri renumite la nivel international. Cu ajutorul acestora, poti testa prezenta curentului electric, fie ca este vorba despre curent direct sau alternativ. Iata in continuare care sunt dispozitivele care nu pot lipsi din trusa cu scule a specialistilor in domeniile tehnice, dar si cum se utilizeaza acestea:

1. Testere pentru detectarea curentului electric

Aceste aparate de masura alerteaza utilizatorul, prin semnale luminoase si/sau auditive, in momentul in care detecteaza electricitate. Cea mai simpla versiune a acestui dispozitiv consta in doua cabluri, unul negru si altul rosu, care sunt conectate la un maner cu LED AC/DC. Pentru a functiona, acest aparat trebuie conectat fizic la circuit.

Cel mai des utilizat tester este insa testerul electric inductiv, care ofera un semnal vizual si auditiv la detectarea curentului electric. Ca sa depisteze curentul, aceste aparate de masura trebuie pozitionate la o anumita distanta fata de cablu, detectand campul magnetic generat de curentul electric din fir. Din moment ce nu exista contact direct cu firul testat, riscul de electrocutare este scazut.

2. Multimetre digitale

Multimetrele digitale sunt aparate de masura care pot testa si masura una sau mai multe variabile ale curentului electric. Unele multimetre au numai trei optiuni (curent, voltaj, rezistenta), in timp ce altele pot oferi informatii detaliate despre fiecare dintre cele trei variabile. Unele multimetre masoara cu exactitate doar 2-3 zecimale, in timp ce altele au o precizie de pana la 9-10 zecimale. De asemenea, multimetrele de ultima generatie au capacitatea de a semnala auditiv conductivitatea si inductivitatea, dar si de a testa bateriile alcaline sau jonctiunile tranzistoarelor.

Cum se masoara valorile circuitului electric

Masurarea valorilor unui circuit electric nu este foarte complicata, cu atat mai mult cu cat sunt utilizate aparate de masura performante. Curentul trebuie masurat in circuit deschis, ceea ce inseamna ca multimetrul trebuie introdus in circuit. Specialistul care efectueaza masuratoarea trebuie sa estimeze valoarea curentului pe care urmeaza sa il depisteze, intrucat majoritatea multimetrelor pot detecta maximum 10 amperi.

Masurarea voltajului se realizeaza asupra intregului dispozitiv testat, cu cablul rosu indreptat spre sursa de alimentare si cablul negru spre pamant. Daca se masoara rezistenta, circuitul trebuie initial intrerupt de la alimentarea cu energie electrica, pentru a evita defectarea multimetrului. Acest lucru este necesar deoarece, in momentul in care sunt setate pentru masurarea rezistentei, aparatele de masura trimit un voltaj predeterminat catre dispozitivul testat.

Daca aparatele de masura sunt folosite pentru a masura rezistenta unei componente din circuit, trebuie folosita polaritate inversata in diodele circuitului, pentru a nu determina afisarea de informatii eronate sau chiar defectarea dispozitivelor folosite.

Autor, Sursa

Autor: Ronexprim
Sursa: Aparate de masura

Cuvinte cheie

aparate de masura

Etichete

Statistici

Data articol: 24 May 2018
Data adaugarii: 24 May 2018, ora 17:14
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 653 din total vizualizari: 653
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.