Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Confetti sunt bucatele de hartie sau material metalic, aruncate deasupra capului la concerte, nunti, aniversari sau alte evenimente fericite. Aceste articole de petrecere si-au primit denumirea de la cuvantul italienesc "confetto", care inseamna "bomboana". Originea denumirii este...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16439)

Confetti: cum a aparut unul dintre cele mai apreciate articole de petrecere

Articol: Confetti: cum a aparut unul dintre cele mai apreciate articole de petrecere

14 september 2018, articol adaugat la 14 september 2018, ora 17:39

Confetti sunt bucatele de hartie sau material metalic, aruncate deasupra capului la concerte, nunti, aniversari sau alte evenimente fericite. Aceste articole de petrecere si-au primit denumirea de la cuvantul italienesc "confetto", care inseamna "bomboana". Originea denumirii este explicabila prin faptul ca, inainte sa apara tuburile sau tunurile moderne de confetti, oamenii aruncau cu bomboane sau boabe de orez la ocazii speciale.

Aceste articole de petrecere au o varietate de forme, culori si dimensiuni, putand fi atat stralucitoare, cat si mate. In functie de sezon, preferintele publicului se pot schimba. Spre exemplu, de-a lungul anului, cea mai apreciata forma de confetti este cea de stea, pe cand de Craciun se cumpara mai mult cele sub forma de fulg de nea, la nivel mondial.

Cei mai multi organizatori de nunti, concerte, evenimente sportive sau Revelioane se doteaza cu aceste articole de petrecere, intrucat fac deliciul publicului, pe care il incanta vizual, si sunt considerate inofensive, putand fi folosite fara probleme atat in aer liber, cat si in interior.

Inca din Evul Mediu, in nordul Italiei se obisnuia ca participantii la carnavaluri sau parade sa arunce in aer cu monede sau fructe de mici dimensiuni. In secolul al XIV-lea, nobilii din Milano aruncau bomboane sau flori, in timp ce sotiile lor foloseau coji de oua, umplute cu parfumuri si esente. In acelasi timp, oamenii din clasele sociale inferioare aruncau cu oua stricate, pentru a lua in deradere obiceiul nobililor.

In 1875, un om de afaceri din Milano, pe nume Enrico Mangili, a inceput sa vanda bucatele de hartie numite confetti, pe care oamenii sa le foloseasca in timpul carnavalului din oras. Locuitorii au primit cu bucurie aceste articole de petrecere, adoptandu-le rapid deoarece erau mai ieftine, mai amuzante si mai putin periculoase decat micile obiecte folosite anterior.

Prima data cand aceste articole de petrecere au fost utilizate de Anul Nou a fost in 1885, la Paris, de unde s-au raspandit in intreaga Europa, in urmatorii 20-30 de ani.

La Ekopiro, magazin autorizat de materiale pirotehnice si articole de petrecere, gasesti urmatoarele tipuri de confetti: de chef (40 cm), de nunta (40 cm), de firma (40 cm), confetti cu initiator si hartie de confetti. Acestea difera intre ele prin dimensiune, culoare si stralucire.

Daca decizi sa achizitionezi confetti pentru urmatorul eveniment fericit pe care il vei sarbatori alaturi de familie, prieteni sau colegii de munca, trebuie sa tii cont de urmatoarele masuri de precautie:

1. Citeste cu atentie instructiunile de folosire inainte de a folosi produsul.

2. Lanseaza produsele intr-un unghi drept, orientat spre cer, pentru rezultate optime.

3. Nu indrepta tunul de confetti inspre oameni sau animale.

Pe langa confetti, la Ekopiro mai gasesti si urmatoarele articole de petrecere: serpentine, lumanari, lampioane, artificii de tort, baloane, fluiere, tunuri mici, ghirlande, trompete, caciuli si spray-uri cu creta. De asemenea, magazinul iti pune la dispozitie unele dintre cele mai apreciate modele de petarde, fumigene, artificii, rachete de Revelion, stroboscoape si torte, pentru un party cu adevarat reusit!

Autor, Sursa

Autor: Ekopiro
Sursa: Articole de petrecere

Categorii

Cuvinte cheie

articole de petrecere

Statistici

Data articol: 14 Sep 2018
Data adaugarii: 14 Sep 2018, ora 17:39
Ultima actualizare: 20 Sep 2018, ora 13:32
Vizualizari in ultimele 30 zile: 712 din total vizualizari: 712
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.