Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Depresia este o conditie obisnuita, dar complexa, care afecteaza un numar tot mai mare de persoane. Indivizii cu depresie se simt tristi, fara speranta de multe ori. Depresia se inalta ca un nor de furtuna care nu lasa sa straluceasca soarele. Aceasta sapa bucuria de a fi cu...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16442)

Ce este depresia si care sunt cauzele ei?

Articol: Ce este depresia si care sunt cauzele ei?

27 february 2018, articol adaugat la 27 february 2018, ora 14:07

Depresia este o conditie obisnuita, dar complexa, care afecteaza un numar tot mai mare de persoane. Indivizii cu depresie se simt tristi, fara speranta de multe ori. Depresia se inalta ca un nor de furtuna care nu lasa sa straluceasca soarele.

Aceasta sapa bucuria de a fi cu prietenii si familia. Oamenii pot pierde interesul pentru hobby-uri, sex si alte activitati placute si pot avea probleme cu mancarea sau cu somnul.

Unele cazuri de depresie au o componenta genetica, dar multi factori care depasesc o tendinta mostenita pot stimula si agrava simptomele depresiei, inclusiv diferiti factori de mediu.
Uneori, oamenii nu recunosc depresia si nu reusesc sa solicite ajutor de la un medic.

Dar fara tratament, depresia poate persista saptamani sau luni - uneori ani - si poate duce la agravarea simptomelor.

Depresia poate distruge vieti, prietenii si casatorii si poate pune probleme la scoala sau la munca. Unii oameni se pot intoarce la alcool sau droguri pentru a-si usura durerea sau pot considera o forma de auto-vatamare sau sinucidere ca o scapare.

Daca va simtiti deprimati sau banuiti ca o persoana iubita se lupta cu depresia, este important sa va ajute cat mai curand posibil. Majoritatea cazurilor, chiar si depresia severa, pot fi tratate cu succes.

Care sunt cauzele depresiei?

Cauzele exacte ale depresiei sunt neclare. Expertii considera ca pot exista mai multi factori implicati. De multe ori, este vorba despre amestecarea a doi sau mai multi dintre acesti factori care duc la depresie sau o agraveaza. Cauzele depresiei includ:

Genele tale. Depresia poate fi ereditara. Anumite mutatii genetice pot impiedica capacitatea celulelor nervoase din creier de a comunica eficient.

Schimbari in chimia creierului. Depresia este deseori descrisa ca un dezechilibru chimic in creier, dar nu este la fel de simplu ca fiind prea scazut sau prea mare intr-un singur produs chimic sau altul.

Exista multe moduri in care chimia creierului este legata de depresie. De exemplu, femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa dezvolte depresie, probabil datorita nivelurilor fluctuante ale hormonilor.

Supraproductia cortizolului de hormon de stres a fost, de asemenea, legata de depresie. In plus, exista o legatura intre serotonina si depresie. Unii oameni deprimati au redus transmisia acestui important mesager chimic in creier.

Personalitate.
Temperamentul si educatia unei persoane se numara printre factorii psihologici si sociali care pot influenta modul in care reactioneaza la situatiile stresante si vad lumea. Ca urmare, unii oameni pot fi mai vulnerabili la depresie.

Mediul inconjurator. Evenimentele stresante din viata, cum ar fi o trauma din copilarie, conflictele din relatii si pierderea pot schimba functia creierului in moduri care fac o persoana sensibila la depresie.

Conditii medicale. Depresia merge de multe ori in mana cu anumite afectiuni cronice, cum ar fi diabetul, cancerul, bolile de inima, boala Parkinson si boala Alzheimer.

Medicamente. Anumite medicamente sunt legate de depresie. Lista include medicamente pentru inima, care scad colesterolul; hormoni feminini si altele.

Abuz de substante. Alcoolul si consumul de droguri pot duce la depresie (iar persoanele care sunt deprimate consuma adesea alcool si droguri pentru a face fata depresiei).

Depresia poate schimba modul in care oamenii gandesc, simt si se comporta si chiar pot produce simptome fizice. Depresia poate sa para foarte diferita de la o persoana la alta.

Barbatii sunt mai predispusi sa se simta obositi, iritabili sau suparati si pot abuza de alcool si droguri. Femeile au de obicei sentimente de vinovatie, lipsa de valoare sau tristete.

Daca identificati la propria persoana sau la cei din jur simptome ale depresiei este important sa actionati cat mai repede cu putinta.

Autor, Sursa

Autor: nespecificat
Sursa: Loc de munca

Cuvinte cheie

sanatate

Etichete

Statistici

Data articol: 27 Feb 2018
Data adaugarii: 27 Feb 2018, ora 14:07
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 980 din total vizualizari: 980
 

 


Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.