Articole, Stiri, Evenimente
Articole, Stiri, Evenimente
Reclama ta aici 1
Bangsonic lanseaza noi lavete din bumbac pe piata din Romania
Reclama ta aici 2
Citate celebre, Folclor - www.rightwords.ro
Reclama ta aici 3
Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - www.nannysource.ro
Reclama ta aici 4
Apartamente noi Iasi - www.youngresidence.ro
Reclama ta aici 5
AirWay - Rezervari bilete avion - www.airway.ro
Reclama ta aici 6
Young Residence 3 - Apartamente noi Iași - www.youngresidence3.ro
Reclama ta aici 7
Antomar Agro - www.antomaragro.ro

Rezervări bilete avion

Rezervă-ți acum biletul de avion prin AirWay.ro la un preț redus.

Contul meu

E-mail:
Parola:

Articole, Stiri, Evenimente

Articol: Nicotina este incadrata in Australia in categoria otravuri, ceea ce inseamna ca este ilegal sa vinzi, sa cumperi sau sa detii si sa folosesti nicotina. Exceptie de la aceasta regula fac produsele de substitutie a nicotinei. Din acest motiv, un grup de consumatori, New Nicotin Alliance, a...

Page Rank

 (1) (2) (2) (15) (56)
 (296) (670) (829) (762) (16442)

40 de experti in sanatate publica sustin tigara electronica

Articol: 40 de experti in sanatate publica sustin tigara electronica

27 september 2016, articol adaugat la 27 september 2016, ora 12:12

Nicotina este incadrata in Australia in categoria otravuri, ceea ce inseamna ca este ilegal sa vinzi, sa cumperi sau sa detii si sa folosesti nicotina. Exceptie de la aceasta regula fac produsele de substitutie a nicotinei. Din acest motiv, un grup de consumatori, New Nicotin Alliance, a depus recent o petitie prin care propune excluderea tigarii electronice cu nicotina din categoria oravuri. Totodata, un grup alcatuit din 40 de experti in sanatate publica a inaintat o scrisoare la Administratia pentru bunuri terapeutice din Australia, care sustine aceasta petitie.

Profesorul Colin Mendelsohn, unul dintre expertii semnatari ai scrisorii, a lansat un comunicat de presa:

40 de experti in sanatate internationali si australieni sustin legalizarea in Australia a nicotinei pentru tigara electronica, pentru a reduce bolile cauzate de fumat

40 de profesori si cercetatori australieni recunoscuti au inaintat o scrisoare la Administratia pentru bunuri terapeutice din Australia, in care isi declara sustinerea cererii de a oferi utilizatorilor de tigara electronica varianta de a folosi concentratii reduse de nicotina.
Dupa cum am mentionat mai devreme, in Australia este ilegal sa vinzi, sa cumperi sau sa detii si sa folosesti nicotina, cu exceptia produselor de substitutie a nicotinei, nicotina fiind incadrata in categoria de otravuri periculoase. New Nicotin Alliance, un grup de sustinatori ai consumatorilor de nicotina, a depus o petitie cu scopul de a legaliza concentratiile reduse de nicotina, destinate folosirii tigarii electronice. New Nicotin Alliance considera tigara electronica o alternativa mult mai sigura in comparatie cu tigarile cu tutun.

Profesorul John Britton, din cadrul Royal College of Psysicians, a afirmat "Nicotina in sine nu provoaca boli, nici moartea. Milioane de vieti ar putea fi salvate daca fumatorii ar avea acces la produse ce contin nicotina, fara sa inhaleze si restul de toxine din fumul de tigara".

"Daca produsele ce contin o cantitate redusa de nicotina ar fi legalizate, fumatorii din Australia ar putea sa constientizeze beneficiile pe care tigara electronica le-a produs deja in Europa si in Statele Unite ale Americii. O sa sustin aceasta propunere", a adaugat acesta.

Profesor Ann McNeill, autoarea principala a statisticii referitoare la tigara electronica de la Kings College din Londra, a comentat in legatura cu paradoxul de delcra nicotina substanta ilegala, in timp ce vanzarea de produse ce contin tutun este legala: "Pur si simplu nu inteleg logica de a mentine legale produse mortale ce contin nicotina, precum tigarile, in timp ce nicotina in forma mult mai sigura, disponibila in tigara electronica este considerata ilegala de catre Poison Standard. Situatia actuala din Australia protejeaza industria producatoare de tigari, incurajeaza fumatul si creste riscul imbolnavirii", a afirmat aceasta.

Colin Mendelsohn, specialist in tratamentul anti-fumat UNSW afirma ca majoritatea celor 2.8 milioane de fumatori australieni isi doresc sa renunte la fumat, insa esueaza in mod repetat. Pentru cei care nu pot sau nu vor sa renunte la fumat, tigara electronica reprezinta o alternativa mai sigura si mai ieftina.
"Tigara electronica poate satisface eficient nevoia de nicotina a unui fumator si ii poate oferi o experienta similara fumatului, acesta reprezentand motivul cel mai intalnit pentru care viciatii se reapuca de fumat.", a declarat Dr Colin Mendelsohn.

"Exista un consens stiintific popular conform caruia riscurile pe termen lung pentru utilizatorii de tigara electronica nu depasesc 5% din riscurile provocate de fumat. Pe de alta parte, mai mult de 2 din 3 fumatori australieni vor muri prematur din cauza unei boli cauzate de fumat, daca vor continua sa fumeze, " a mai adaugat Dr Mendelsohn.

Prevenirea riscurilor pentru sanatate este o strategie esentiala pentru minimizarea riscurilor pentru cei care nu pot sau nu vor sa se lase de fumat. Ideal ar fi ca fumatorilor sa li se ofere o alternativa de a consuma nicotina, de care sunt dependenti, fara riscurile presupuse de fumul de tigara, ce provoaca un numar alarmat de afectiuni. Iar aceasta alternativa este tigara electronica.

Autor, Sursa

Autor: Vipercig
Sursa: Tigara electronica

Cuvinte cheie

tigara electronica

Etichete

Statistici

Data articol: 27 Sep 2016
Data adaugarii: 27 Sep 2016, ora 12:12
Ultima actualizare:
Vizualizari in ultimele 30 zile: 753 din total vizualizari: 753
Reclama ta aici 8
Citate Celebre, Maxime, Cugetari, Aforisme, Autori Celebri, Teme diverse - www.citatecelebre.eu
Reclama ta aici 9
StartGAME - Jocuri online - www.startgame.ro
Reclama ta aici 10
Cazare Baile Felix - www.cazarebailefelix.ro
Reclama ta aici 11
Anunturi - Vanzari, Cumparari, Inchirieri, Servicii - www.index-anunturi.ro
Reclama ta aici 12
Blog Nanny Source - www.nannysource.eu
Reclama ta aici 13
Usi de interior din Germania din lemn si sticla, usi metalice Israel - www.exclusivedoors.ro
Reclama ta aici 14
Caramida de sare Kristal
Copyright © 2007-2010 HelpOnline.ro
Web Design realizat de YourCHOICE. Toate drepturile rezervate.
Te informam ca ne-am actualizat politicile privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, conform Regulamentului (UE) 2016/679. Acest site foloseste cookie-uri pentru a furniza o experienta mai buna de navigare.